Поділитись:

Назвали ризики мобільних кав’ярень

Середа, 05 червня 2019, 21:04
Назвали ризики мобільних кав’ярень

Мобільні кав'ярні і кавомобілі несуть ризик кишкових захворювань через відсутність медичного огляду у персоналу, а також через відсутність проточної води і водовідведення в таких закладах.

На цьому наголосив колишній заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас, – пишуть Українські Національні Новини. 

«Ганчірка у них – одна на весь день, а може, й на тиждень. Тобто є моменти з відсутністю води, каналізації і так далі. Але передусім це сам продавець. Він може бути носієм якоїсь хвороби, хоч про це може і не знати», – розповів Протас.

Із його слів, власники і працівники таких кав’ярень не підпадають під жодний контроль і фактично не несуть жодної відповідальності за якість своєї продукції, зокрема не надають документів стосовно того, де вони придбали каву, а крім того, працюють нелегально, оскільки і законодавство не встановлює чітких вимог щодо таких пунктів продажу.

У той же час, зазначив він, вода в мобільних кав’ярнях проходить через нагрівання, тому ризики від самої продукції мінімальні. Крім того, в них використовується бутильована вода, якість якої контролює виробник води, а не той працівник, який безпосередньо робить каву.

Як наголосив Протас, при купівлі кави у таких кав’ярнях споживач має на себе взяти відповідальність за заходи безпеки.

«Оцінити зовнішній вигляд цього продавця, стан його рук, охайність», – пояснив лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів