Поділитись:

Чому насправді псується зір у дітей

Вівторок, 04 червня 2019, 18:43

Серед основних причин погіршення зору у дітей – недоношеність, інфекційні хвороби у ранньому віці, спадковість, а також порушення осанки, тоді як користування гаджетами знаходиться на 12-13 місці серед таких причин.

Про це розповів завідувач кафедри офтальмології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Шупика Сергій Риков, – повідомляє УНН.

"Головні причини поганого зору у дітей – це недоношеність, а також спадковість і тяжкі інфекційні захворювання, перенесені протягом перших трьох років життя. Іще одна причина – це зміни хребта. Тобто, це сколіози, неправильна постава, неправильна посадка", – розповів Риков.

З його слів, щоб убезпечити дітей від ранніх порушень зору, батьки мають дуже уважно ставитись до постави дитини і ретельно підбирати для неї робочий стіл. Так,  висота парти має щороку змінюватись для дитини, яка активно росте. Висоту стола необхідно коригувати таким чином, щоб зігнута на 90 градусів у лікті рука вільно заходила на неї.

Також, зі слів медика, особливу увагу треба звернути на освітлення. Так, світло в приміщенні має бути теплим, а не холодним, оскільки блакитний колір провокує напруження очей.

При цьому він додав, що гаджети і телевізори знаходяться на 12-13 місці серед причин погіршення зору у дітей, а тому не настільки суттєві, як про це говорять.

Зі слів президента Асоціації дитячих офтальмологів України Сергія Рикова, станом на сьогодні приблизно 60-80 % дітей в Україні мають вади зору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Читання в темряві та "залипання" в ґаджетах не шкодять очам: Супрун розвінчує міфи

Надрукувати
мітки:
коментарів