Поділитись:

Вчені довели, що велика кількість кави не шкодить здоров’ю

Середа, 05 червня 2019, 09:10
Вчені довели, що велика кількість кави не шкодить здоров’ю

Вживання великої кількості кави шкодить артеріям не більше, ніж одна філіжанка цього напою на день.

Про це йдеться в дослідженні, оприлюдненому на конференції Британської кардиоваскулярної спільноти в Манчестері, – пише Громадське

У попередніх дослідженнях вчені припускали, що кава робить артерії жорсткішими, збільшує навантаження на серце та збільшує вірогідність серцевого нападу чи інфаркту, і рекомендували «кавоманам» зменшити обсяги споживання напою.

Але проведене серед понад 8 тисяч людей у Великій Британії дослідження показало, що випивати від 5 до 25 філіжанок кави на день не гірше для людських артерій, ніж споживання однієї чашки.

Дослідники з Лондонського університету королеви Мері (QMUL) розділили 8,4 тисячі людей на три групи. У першу потрапили ті, хто випиває менше однієї чашки кави на день, до другої – від 1 до 3 чашок. До третьої потрапили завзяті «кавомани», які випивали понад 3 чашки на день.

Деякі люди з останньої групи випивали до 25 філіжанок на день, але в середньому людина з третьої групи випивала 5 чашок кави на день.

Всі досліджувані пройшли магніторезонансне сканування серця та дослідження інфрачервоними імпульсами, але результати зберігались навіть після урахування факторів віку, ваги та паління.

«Наше дослідження демонструє, що кава не настільки погана для артерій, ніж припускали попередні дослідження», – зазначив доктор Кеннет Фунг з QMUL.

Зі слів професора Метіна Авкірана з Британської фундації серця, дослідження «спростувало один з потенційних шкідливих ефектів кави на наші артерії».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому, яку і скільки: Супрун розповіла, як пити каву

Надрукувати
мітки:
коментарів