Поділитись:

Чому Саакашвілі може "аукнутися" Зеленському (відео)

Вівторок, 04 червня 2019, 14:00
Чому Саакашвілі може «аукнутися» Зеленському (відео)

Політична діяльність Міхеіла Саакашвілі зводиться до того, щоб поливати водою опонентів, відволікаючи таким чином суспільство від справді важливих речей.

Про це під час марафону "Вибори 2019 Парламент" в ефірі каналу Прямий сказав головний редактор ІА "Конкурент" Андрій Лучик.

Міхеіл Саакашвілі, зі слів Андрія Лучика, – це берсерк (берсерк – лютий воїн в скандинаво-германському світі, здатний бездумно руйнувати все на своєму шляху, – К.) української політики  

"Коли він іде в бій, він не розбирає, де свій, а де чужий – дістається всім сторонам. І Володимиру Зеленському, мені здається, теж це з часом може "аукнутися", – вважає головний редактор ІА "Конкурент".

Андрій Лучик зауважив, що повернення українського громадянства Міхеїлу Саакашвілі мало дві причини: з одного боку, очевидно, що був запит в частини суспільства виправити цю ситуацію. З іншого боку, запускається персонаж, який може робити політичні новини.

"Саакашвілі займається політикою тільки в плані поливання один-одного водою. Цей момент можна використати, щоб відволікати суспільство від якихось справді важливих речей", – зазначив журналіст.

Важливим є і той момент, як повернули Саакашвілі громадянство – не було видано новий указ про повернення громадянства, а було скасовано старий. Екс-президент Петро Порошенко застосував одноразовий правозастосовчий акт індивідуальної дії, яким позбавив Саакашвілі громадянства. Для того, щоб повернути йому громадянство, потрібно було видавати новий указ, а не скасовувати старий.

"Мені прикро, що в Адміністрації Президента є багато юристів, а у таких дрібних речах не можуть підказати, як правильно діяти в тій чи іншій ситуації", – зауважив Андрій Лучик.

На думку головного редактора ІА "Конкурент", Міхеіл Саакашвілі вже відіграв свою роль в світовій історії як президент Грузії.

"Він був своєрідним тараном, який домагався змін, ламав систему, але ідеологом був Каха Бендукідзе, який продукував ідеї. Чому так погано ставляться до Саакашвілі зараз в Грузії? Треба розуміти, що непопулярні реформи на те і є непопулярними, але потрібними. Тому що комусь стає тимчасово гірше, але потім загальний тренд іде догори", – пояснив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів