Поділитись:

Спроби "ревізії" мовного закону будуть, – Андрій Лучик (відео)

Понеділок, 03 червня 2019, 23:16
Спроби

Ймовірність "ревізії" закону про мову існує, проте навряд вона буде реалізована.

Таку думку висловив головний редактор ІА "Конкурент" Андрій Лучик під час марафону "Вибори 2019 Парламент" в ефірі каналу Прямий.

Нагадаємо: співвласник "Кварталу 95" Борис Шефір, співавтор передвиборної програми президента України Володимира Зеленського, вважає, що попередня влада була зацікавлена ​​у війні, з президентом РФ можна домовитися, квоти треба міняти, а закон про мову скасувати.

Зі слів Андрія Лучика, багато чого залежатиме від майбутнього складу Верховної Ради.

Ймовірно, що буде багато обиратися людей зі сходу, тобто депутатів від "Опоблоку", які підтримують скасування мовного закону. Проте головний редактор ІА "Конкурент" переконаний, що фракція "Слуга народу", яка має шанс стати найбільшою у ВР, буде неоднорідною в "мовному питанні". 

"Адже депутати, які представляють захід, можуть мати одну думку, люди, які представляють схід від "Слуги народу", можуть мати абсолютно іншу думку", – зазначив він. 

На думку Андрія Лучика, очевидно, що будуть спроби "ревізії" мовного закону.

"Але чи будуть вони реалізовані? Я маю сумніви. Я думаю, що Володимир Зеленський з кожним днем все більше розуміє, в яку гру він почав грати і які правила цієї гри. Відповідно, він зрозуміє, що закон про мову – це ті речі, які можуть повторити 2014 рік з нестабільністю, яка була в Україні, тільки вже з іншого боку", – пояснив журналіст.

Також Андрій Лучик нагадав, що така ж риторика була перед президентськими виборами, коли в медійному середовищі якась теза з команди Зеленського піднімалася на кпин, то від неї "відхрещувалися".

"Тобто давав "задню" своєрідним чином. Зараз Зеленський став більш обережним в своїх заявах", – зауважив головний редактор ІА "Конкурент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Став заручником обіцянок, – Андрій Лучик про призначення Зеленського (відео)

 

Надрукувати
мітки:
коментарів