Поділитись:

Небезпечний кондиціонер: що робити, щоб не захворіти

Понеділок, 03 червня 2019, 19:32

Часте використання побутового кондиціонеру може викликати легіонельоз через виникнення хвороботворних мікроорганізмів всередині побутового приладу.

Про це розповів екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас, – повідомляє УНН.

"Хвороба легіонельоз пов’язана із побутовими кондиціонерами. Хвороботворні мікроорганізми виникають на внутрішньому блоці кондиціонерів і з холодним повітрям потрапляють безпосередньо до кімнати, де з крапельками аерозолю швидко проникають у дихальні шляхи людини", – розповів лікар.

З його слів, кондиціонер також позбавляє приміщення кисню, оскільки робота побутового приладу передбачає, що вікна мають бути зачинені.

Також лікар уточнив, що кондиціонер слід чистити щонайменше раз на тиждень – треба діставати і чистити фільтр, оскільки на ньому утворюється конденсат і з'являються хвороботворні мікроорганізми. Крім механічного очищення, фільтр кондиціонера треба ще й дезінфікувати, а в ідеальному випадку – замінювати елементи, оскільки дезінфікуючі засоби після обробки деталей кондиціонера можуть потрапляти у повітря.

Довідково:

Легіонельоз – сапронозное гостре інфекційне захворювання, обумовлене різними видами мікроорганізмів, що відносяться до роду Legionella. Захворювання протікає, як правило, з вираженою лихоманкою, загальною інтоксикацією, ураженням легень, центральної нервової системи, органів травлення, можливий розвиток синдрому поліорганної недостатності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів