З Єгипту повернуться дев'ять затриманих українських моряків

Четвер, 30 травня 2019, 00:30

В Україну повертаються ще 9 моряків, яких утримували єгипетські військові Моряки з судна Sea Shark вилітають додому 29 травня.

Про це повідомляє  Сьогодні.

Фото: з відкритих джерел

"День закінчується відповіддю на питання, коли повернуться додому решта 9 українських моряків Sea Shark: виліт 29 травня. Працюємо, щоб отримати подібні відповіді у справах всіх українських моряків, затриманих за кордоном", – заявив заступник директора департаменту – начальник управління консульського забезпечення Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич  у Twitter

Капітан Sea Shark Віталій Нестеренко підтвердив, що судно дрейфувало у відкритому морі, а в територіальні води Єгипту зайшло випадково. Компанії-судновласнику виставили штраф, а паспорти моряків вилучили. Військова прокуратура Єгипту висунула вимогу до екіпажу розвантажити нафту, яку перевозило судно, в зв'язку з екологічною загрозою в разі її витоку в акваторію.

У МЗС України зажадали від Єгипту пояснити затримання танкера, 19 травня військові Єгипту відмовили консулу України у відвідуванні українських моряків, а 20 травня в МЗС Єгипту пообіцяли сприяти поверненню наших співвітчизників на батьківщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не збирається звільняти українських моряків на вимогу трибуналу