У Луцьку хочуть створити шкільну дебатну лігу

Неділя, 15 травня 2016, 14:10

У Луцьку просять місцеву владу створити шкільну дебатну лігу, завдяки якій учні розвиватимуться.

Про це зазначено в петиції Антона Євтушка від 14 травня 2016 року на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"Луцька шкільна дебатна ліга – це можливість для шкільної молоді дискутувати на суспільно важливі теми у цікавій формі. Ми пропонуємо резолюції для обговорення котрі пов'язані з культурною, історичною, релігійною, політичною, економічною сферою життя жителів міста Луцьк щоб зрозуміти потенціал розвитку міста, його специфіку та конкурентність поруч із містами-мільйонниками", – наголосив він.

Цільовою групою проекту є учні 9-11 класі ЗОШ міста. З усіх шкіл міст абуде відібрано 8 шкіл, котрі проявлять свою відкритість та націленість на розвиток своїх учнів та формування авторитету навчального закладу. Від кожної школи педагогічним колективом буде відібрано по 4 команди (8 дебатерів).

Також до цільової групи хочуть віднести педагогів, котрі в майбутньому будуть тренувати і розвивати дебатні навички, суддівську колегію, яка також пройде спеціалізоване навчання, громадськість міста, котра зможе брати пасивну участь у дебатних раундах в якості вболівальників та глядачів.

Саме на базі 64 учнів дебатерів проектом передбачено створення шкільного дебатного клубу в роботі якого зможуть брати різну функціональну участь інші особи із сукупності цільової групи (близько 100 осіб).

Статті витрат ініціативи: Розробка навчально-інформаційних посібників про дебати, Верстка матеріалів посібника до друку, Виготовлення навч.-інф. посібників про дебати, тренінги для суддівської колегії та акредитації, тренінг для учасників ліги, оренда оргтехніки, канцтовари, забезпечення учасників харчуванням, заохочувальні призи, афіші заходу (розробка), друк афіш, зйомка ролика проекту.

Станом на 15 травня ініціативу підписали 23 особи.