Поділитись:

Луцька міськрада "засекретила" документи щодо премій посадовців

Вівторок, 07 травня 2019, 10:00
Луцька міськрада «засекретила» документи щодо премій посадовців

З 1 квітня 2019 року на сайті Луцької міської ради перестали оприлюднювати розпорядження міського голови з кадрових питань. До цієї категорії документів належать і розпорядження щодо преміювання працівників виконачого комітету.

Про це йдеться в дописі головного редактора ІА "Конкурент" Андрія Лучика "Таємні розпорядження Пустовіта".

Зі слів Лучика, останнє розпорядження щодо премій працівникам міськради було оприлюднено на сайті у січні 2019 року. При цьому на запит електронною поштою копії розпоряджень щодо премій у лютому і березні в міськраді надали.

Андрій Лучик також повідомив, що подав судовий позов з вимогою визнати бездіяльність виконавчого комітету Луцької міської ради незаконною та оприлюднити розпорядження на сайті міськради.

Довідково:

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» розпорядники інформації зобов'язані оприлюднювати нормативно-правові акти, акти індивідуальної дії (крім внутрішньоорганізаційних), прийняті розпорядником, проекти рішень, що підлягають обговоренню, інформацію про нормативно-правові засади діяльності.

Відповідно до ч. 2 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» інформація, передбачена частиною першою цієї статті, підлягає обов'язковому оприлюдненню невідкладно, але не пізніше п'яти робочих днів з дня затвердження документа. У разі наявності у розпорядника інформації офіційного веб-сайту така інформація оприлюднюється на веб-сайті із зазначенням дати оприлюднення документа і дати оновлення інформації.

Відповідно до ч. 5 ст. 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів