Поділитись:

Міг би промовчати, – Андрій Лучик про реакцію Зеленського на закон про мову (відео)

Субота, 27 квітня 2019, 13:03

Володимиру Зеленському варто було б промовчати щодо прийняття Верховною Радою закону про мову і таким чином зберегти частину своїх виборців.

Про це в ефірі телеканалу ZIK розповів головний редактор ІА "Конкурент"  Андрій Лучик.

Андрій Лучик переконаний: закон про мову – надзвичайно важливий закон. Президент Петро Порошенко сказав, що одразу його підпише, натомість новообраний, але ще не чинний президент Володимир Зеленський оприлюднив контраверсійну заяву.

Нагадаємо: народні депутати підтримали законопроект 5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної. Натомість переможець виборів президента шоумен Володимир Зеленський заявив, що після вступу на посаду проаналізує закон на предмет дотримання усіх прав громадян.

"Зеленського наче ніхто не чув, ми прочитали те, що він опублікував в соцмережах, – заяву, напевно, його команди чи його штабу. Чи не буде він казати потім, що такого не казав? Не відомо", – зазначив головний редактор ІА "Конкурент".

Закон про мову, вважає Андрій Лучик, є таким, який все ж розділяє суспільство на російськомовних (особливо ті, хто живуть на півдні і сході і хочуть більше повноважень для російської мови) і тих, хто переважно підтримують цей закон (захід, центр).

"Як би там не було, але такий стереотип існує. І все ж більшість виборців, це моя особиста точка зору, підтримують ту чи іншу сторону. Але в даному випадку, мені здається, Зеленський міг би тут промовчати, віддати все на поталу Порошенку, який підпише цей закон, і, відповідно, не втратити частину своїх виборців, які голосували саме з цієї точки зору", – зауважив журналіст.

Окрім того, в ефірі ZIKу розмовляли про неможливість народних депутатів домовлятися і формувати умовну більшість під нового президента.

"Депутати в парламенті не знають, з ким домовлятися, навіть якщо хочуть сформувати якусь там умовну більшість під Зеленського. Тому що немає людей, яким можна теоретично довіряти. Коли вже президент вступить в свої повноваження, призначить, наприклад, голів адміністрацій, всі депутати будуть знати: ага, цей – голова адміністрації, він точно впливає на політику – з ним можна про щось говорити", – зазначив Андрій Лучик.

Тому, поки немає ключових призначень, переконаний редактор ІА "Конкурент", дуже тяжко домовлятися про будь-що. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Указ Путіна вимагає чіткої позиції новообраного Президента, – волинський політолог (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 січня 2024
21 грудня 2023
07 грудня 2023
20 листопада 2023
09:01
31 жовтня 2023
08:40
15 жовтня 2023
17:02
12 жовтня 2023
16 вересня 2023
16:08
13 серпня 2023
12 серпня 2023