Поділитись:

Дієтолог розповів, як їсти і худнути

Вівторок, 02 квітня 2019, 08:34
Дієтолог розповів, як їсти і худнути

Деякі дієтологи радять радикально змінити свій раціон, щоб досягнути бажаного ефекту. Але часто це призводить до стресу, адже улюблена їжа є під забороною. Тому після закінчення дієти люди повертаються до попереднього раціону та набирають ще більше ваги.

Дієтолог Андрій Маковецький назвав п’ять правил, які допоможуть схуднути без кардинальних змін, – інформує 24 телеканал. 

1. За 15 хвилин до прийому їжі пийте воду.

Склянку води. Це потрібно не для того, щоб зменшити апетит, а щоб було хороше травлення. Чим краще травлення, тим краще засвоюються корисні речовини. А чим краще засвоєння – тим більше і довше буде відчуття насиченості. Крім того, чим більше свіжої, не кип’яченої води випиваємо – тим менший відсоток жиру в організмі.

2. Солодощі вживайте до 14:00

Якщо так робити, то майже всі калорії спалюються і не перетворюються на жир. Чим ближче до вечора, тим більша ймовірність конвертації в зайвий жирок. Краще обов’язково з’їсти це на початку дня, ніж цілий день утримуватися, а потім ввечері з’їсти все.

3. Лягайте до 00:00, прокидайтеся до 8:00 

Організм має свої біоритми, і якщо правильно лягати спати, організм правильно працює, правильно відновлюється і не піддається стресу. А якщо немає стресів через пізній сон, то всі процеси правильно проходять, організм добре спалює жири. Краще не спати більш ніж 8-9 годин і не менше ніж 7.

4. Вірте, що ви схуднете

Викиньте думки про те, що ви не зможете скинути зайву вагу. Забудьте про генетику, гормони, у вас все вийде. Це все психосоматика, якщо ми віримо, що ми хворі, то ми захворіємо, якщо віримо що ми здорові, то організм в рази швидше відновиться після хвороби, навіть без стимуляторів. Тому це ще один з ключових факторів для схуднення.

5. Більше дихайте

Чим більше кисню потрапляє в наш організм – тим краще окислюються жири і тим легше вони спалюються. До прикладу, під час бігу спалюється не більше калорій, ніж за одне важке тренування. Але коли ми бігаємо, то калорії організм бере саме з жиру, а не з м’язів чи глікогенових запасів.

Все це пов’язано не лише з бігом, а і з інтенсивним диханням. Тому, якщо не маєте можливості бігати, то робіть дихальні вправи хоча б раз в день по 5-10 хв, повільно вдихаючи повітря на повні груди і живіт, носом та повільно видихаючи ротом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів