Поділитись:

Очищення води для пиття робить її небезпечною, - вчені

Понеділок, 28 січня 2019, 06:33
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

Нове дослідження великої групи вчених завершилося вердиктом про те, що процес очищення води може робити її практично токсичною для організму.

Про це розповідає UKRHEALTH, посилаючись на Newswise.

Авторами проекту, в ході якого вивчалися властивості води після її очищення, стали дослідники з Каліфорнійського університету в Берклі, а також з Університету Джона Хопкінса в Балтіморі. Вони виявили, що прийнята практика очищення води може бути вкрай небезпечною для людського організму.

Фахівці прийшли до висновку про те, що більшість з існуючих способів очищення води з природних джерел для використання в людському побуті, не знищують в ній наявні шкідливі речовини. Замість цього, вважають вчені, потенційно шкідливі для здоров’я компоненти трансформуються, набувають іншу молекулярну структуру.

«У процесі очищення води відбувається вироблення шкідливих речовин. Іноді вони утворюються в ході очищення речовини та бувають дуже токсичними», – заявила співавтор дослідження, доктор Карстен Прасс.

За словами наукових експертів, найбільш часто у воді природних водойм зустрічаються феноли – хімічні сполуки, що виявляються у природному середовищі через діяльність різних виробничих підприємств. Коли на фенольні сполуки впливають способами очищення, їх компоненти трансформуються і стають більш токсичними.

Дію трансформованих фенолів було підтверджено експериментальним шляхом на мишах. Виявилося, що ці сполуки надають сильний негативний вплив на печінку, а також ведуть до порушень метаболізму, тягнуть за собою ожиріння і діабет. Рівень пошкодження від видозмінених
фенолів у воді можна порівняти зі шкодою, що наносяться сигаретним димом або автомобільними вихлопами, констатували біологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від 15 до 25 тисяч: Супрун назвала середню зарплату сімейних лікарів (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів