Поділитись:

День Луцька пропонують святкувати у вересні

П'ятниця, 25 січня 2019, 11:25
День Луцька пропонують святкувати у вересні

Торік рада тимчасово визначила, що часом проведення Дня міста є вересень.

Тоді керувалися опитуванням на сайті міськради, але там кількість учасників опитування була дуже мала.

У листопаді-грудні 2018 року провели опитування масштабніше. Взяли участь 23 813 людей. Це було анонімне опитування в закладах освіти, медицини, ЦНАПі тощо. 8 574 проголосували за другу суботу вересня. 8 030 – за травень, День Святого Миколая. 7 118 – серпень, поруч з Днем Незалежності. І ще 101 – інші варіанти.

Депутат Алла Надточій каже, що не у всіх опитувальниках питання звучало однаково. А саме щодо травневої пропозиції. Адже часто цей день збігається із Днем вшанування загиблих атовців. Зрештою, це питання внесуть на сесію.

Нагадаємо: представники Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату пропонували із серпня перенести святкування Дня міста Луцька на травень. Зокрема День Луцька хотіли святкувати 22 травня, бо саме в цей день віряни вшановують Святого Миколая, який є покровителем міста. Але цю дату відкидають, адже цей день пов'язаний з трагічними подіями – загибеллю волинських військових у Волновасі у 2014 році. Раніше День міста Луцька відзначали у 3-тю неділю серпня.

Також була ідея відзначати День міста Луцька 28 липня, адже саме цього дня 1497 року Луцьк отримав магдебурське правоЗгодом провели електронне опитування лучан46,5 % опитаних висловились за відзначення цієї дати щорічно у вересні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перенесення Дня міста Луцька: причини і перспективи

Надрукувати
мітки:
коментарів