Поділитись:

Експерт розповів, чи є м’ясо в ковбасі й сосисках

П'ятниця, 18 січня 2019, 08:34
Експерт розповів, чи є м’ясо в ковбасі й сосисках

Виробники варених ковбас і сосисок замінюють м'ясо в їхньому складі соєю та іншими компонентами, які не впливають на смак виробів.

Про це повідомив голова правління "Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз ТЕСТ" Валентин Безрукий, – пишуть Українські національні новини. 

"Щоб здешевити продукт, виробник штучно збільшує м'ясну масу за рахунок нашпигування тією ж соєю, додаванням компонентів, які не особливо впливають на органолептики, але при цьому дозволяють отримати більший вихід вироба. А технологічна обробка варених ковбас настільки на сьогодні серйозна, що ідентифікувати частину складу взагалі не є можливим в Україні в принципі", – зазначив експерт.

Із його слів, технологія виробництва вареної ковбаси і сосисок дозволяє зробити досить смачний продукт із ненайкращих інгредієнтів. 

При цьому він уточнив, що сирокопчену, в'ялену і копчену ковбаси важче підроблювати, особливо в дорогому сегменті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки чашок чаю можна випити за день

Надрукувати
мітки:
коментарів