Експерт розповів, чи є м’ясо в ковбасі й сосисках
Виробники варених ковбас і сосисок замінюють м'ясо в їхньому складі соєю та іншими компонентами, які не впливають на смак виробів.
Про це повідомив голова правління "Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз ТЕСТ" Валентин Безрукий, – пишуть Українські національні новини.
"Щоб здешевити продукт, виробник штучно збільшує м'ясну масу за рахунок нашпигування тією ж соєю, додаванням компонентів, які не особливо впливають на органолептики, але при цьому дозволяють отримати більший вихід вироба. А технологічна обробка варених ковбас настільки на сьогодні серйозна, що ідентифікувати частину складу взагалі не є можливим в Україні в принципі", – зазначив експерт.
Із його слів, технологія виробництва вареної ковбаси і сосисок дозволяє зробити досить смачний продукт із ненайкращих інгредієнтів.
При цьому він уточнив, що сирокопчену, в'ялену і копчену ковбаси важче підроблювати, особливо в дорогому сегменті.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки чашок чаю можна випити за день
«М'ясний хутір» бізнесмена Дмитрука з Луцька можуть продати за 14 млн євро
Страсна п'ятниця: що категорично сьогодні не можна робити
У директора «швидкої» на Волині трагічно загинув син
Замалий тротуар: у центрі Луцька жителів обурив ремонт дороги
На Тернопільщині п'яний батько зґвалтував свою неповнолітню доньку