Поділитись:

На Волині вперше цьогоріч виявили небезпечний вірус грипу

П'ятниця, 11 січня 2019, 12:31
На Волині вперше цьогоріч виявили небезпечний вірус грипу

За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру вперше в нинішньому епідемічному сезоні на Волині виявлено циркуляцію вірусів грипу типу А (Н3N2) у хворих із Луцького району.

Крім того, циркулюють й інші віруси, що спричиняють гострі респіраторні інфекції, – інформують в обласному лабораторному центрі.

Загалом із початку епідемічного сезону перехворіло понад 67 тис. волинян, що відповідає минулорічному рівню. За даними закладів охорони здоров’я за останній тиждень кількість хворих ГРВІ дещо зменшилася в порівнянні з попереднім і становить 5200 осіб. Захворюваність нижче епідемічного порогу на 22%. 

Найвищі рівні зафіксовано у м. Луцьку, Горохівському, Маневицькому, Камінь-Каширському районах, найнижчі —– у  Рожищенському та Іваничівському районах.

Із числа хворих збільшилася кількість дорослого населення і становить 38 % від загальної кількості постраждалих. Серед дітей найураженіша вікова група – від 0 до 4 років (54 % від усіх захворілих дітей).

Медики нагадують: найефективнішим заходом профілактики грипу є щеплення. Одне введення вакцини захищає впродовж усього епідемічного сезону від найбільш поширених і небезпечних штамів грипу.

Цьогоріч доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник – «Санофі Пастер», Франція) та «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея), обидві якісні та безпечні. Орієнтовна вартість вакцин – від 250 до 350 грн. Щепитися можна в закладах охорони здоров’я по місцю проживання, попередньо придбавши вакцину в аптеці.

Довідково: 

Вірус підтипу А, який найчастіше викликає ускладнення у дітей та літніх людей.

Більшість вилікуються за тиждень без будь-якого спеціального лікування, крім постільного режиму, парацетамолу або ібупрофену, а також рясного пиття.

Однак для деяких – людей похилого віку, маленьких дітей і людей з хронічними захворюваннями на зразок пороку серця – грип може виявитися смертельним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відрізнити грип від застуди

Надрукувати
мітки:
коментарів