Поділитись:

Найпопулярніші статті "Конкурента" у 2018 році

Середа, 02 січня 2019, 20:00

У 2018 році журналісти сайту новин Волині "Конкурент" написали чимало авторських публікацій, які прочитали тисячі людей.

Сьогодні ми пропонуємо ще раз переглянути матеріали, які потрапили до топ-10 за кількістю переглядів. Цей список сформували статті та блоги, які вийшли з-під "пера" Руслана Пилипчука, Тетяни Грішиної, Юлії Остапович та Валентини Мельник

***

Багаті чи бідні: скільки заробляють луцькі вчителі

"Зароблятимуть більше ніж професори в університеті!"

"Працюєш, працюєш, а доходів, як в бомжа!"

"Крохобори в освіті. Жоден не може отримати просто за працю, звання, категорії. На все такса!"

"Мені з 32 роками стажу було соромно сказати, яка в мене зарплата!"

"Припиніть прибіднятись. Бо гидко!"

Це невеличка вибірка з численної кількості коментарів, які одразу ж з'являються під публікаціями ІА "Конкурент" щодо вчительських зарплат. Та й загалом після гучних заяв уряду про підвищення зарплат педагогам будь-яка згадка на цю тему завжди викликає гучний резонанс і, як бачимо, різні думки. Хтось нарікає на зарплати освітян, а інші їм апелюють: не прибідняйтесь.

ІА "Конкурент" вирішило розібратись, чи всі категорії вчителів відчули "покращення" у високих зарплатах, якою є зарплата молодого вчителя та від чого залежить її розмір. Читати далі.

(Автор – Юлія Остапович)

РЕЙТИНГ ЛУЦЬКИХ ШКІЛ-2018

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив регіональні результати зовнішнього незалежного оцінювання.

Загалом у Волинській області в тестуванні з української мови та літератури взяли участь 10 тисяч 929 учасників, серед яких учні шкіл, гімназій, професійно-технічних училищ та інші учасники. 14,89 % не подолали поріг оцінювання. Лише 12,11 % учасників набрало від 180 до 200 балів, а 23,74 % – від 100 до 120 балів. Читати далі.

(Автор  Тетяна Грішина)

В "погоні" за губернатором Волині (фоторепортаж)

Була 8 година ранку понеділка, 23 квітня, коли голова Волинської ОДА Олександр Савченко втрапив у халепу.

"Олександре Іллічу, ми не готові! Я лише зараз дізнався, що в Катерини (Катерина Павлова, журналістка "12 каналу", – автор) сьогодні день народження", – повідомив очільнику області помічник народного депутата України Степана Івахіва Денис П'ятигорець, який, за інформацією компетентних джерел ІА "Конкурент", невдовзі стане одним із заступників нового губернатора.

"Недопрацювали, – відповів посадовець, після того, як привітав дівчину, обійнявши та поцілувавши її в щоку. – Виправимося".

Через 2 хвилини Олександр Савченко сів у свій автомобіль, а журналісти – у Volkswagen "12 каналу".

"Руслане, давай зі мною, – гукнув П'ятигорець. – Їдемо у Ратнівський район".

Читати далі.

(Автор – Руслан Пилипчук)

Страх та відраза від Луцька до Варшави (фото)

Ми були за "кілька кроків" до митного пункту пропуску "Устилуг – Зосин", коли клятий покидьок заговорив.

"Будемо стояти до ранку! Через дорогу є магазин, купіть собі їсти та пити", – пролунав його голос в салоні автомобіля.

Годинник показував близько 14-ї години наступного дня, коли в наш автобус зайшли польські митники та почали збирати паспорти. Згодом усіх запросили вийти з речами на перевірку.

"Бляха, а чого не можна бутербродів? Чого не можна?", – не міг зрозуміти один чоловік. Вночі він в такому ж стилі обурювався наявністю черг. В якій, в першу чергу, винуватив поляків.

Читати далі.

(Автор  Руслан Пилипчук)

Андрій ПОКРОВСЬКИЙ: "Я не з тих бізнесменів, які хочуть збудувати собі замок на острові"

Кілька років тому Андрій Покровський був людиною непублічною, як каже головний редактор ІА "Конкурент" Андрій Лучик, широковідомою у вузьких колах.

У 2015-му він став депутатом Луцької міської ради та зайняв важливе місце у політичному житті міста.

Наразі Покровський – незручний для влади представник так званих третіх сил. Обранець громади проштовхує чимало ініціатив та активно розвиває Громадянський Рух "СВІДОМІ".

Проте сьогодні, фактично в переддень першої річниці відкриття розважального центру "Промінь", я хочу забути про політику та нагадати усім, що Андрій Покровський – передусім бізнесмен.

Працюючи у бізнесі більш ніж 20 років, він сформував власну концепцію та погодився поділитися з нами деякими своїми секретами успішного та правильного як заробітку, так і витрат коштів.

"Це теж мистецтво, яке потребує таланту", – каже чоловік.

Місце для зустрічі символічне. Попиваючи каву та розмовляючи зі своїм помічником Тарасом Шкітером, Андрій Покровський зустрічає мене та фотографа Олега Черненка на терасі найбільшого фуд-терміналу міста "Grand Central"...

Читати далі.

(Автор – Руслан Пилипчук)

Скільки коштує відпочити на Світязі

Потепління та ранній сезон приваблюють багатьох відпочивальників на Шацьких озерах. Серед плюсів – нижчі ціни, аніж у високий сезон, менше туристів та чистота природи після зимівлі. Мінуси раннього відпочинку теж є. На Волині у травні-червні може бути доволі прохолодно та немало комарів. Втім для тих, кому сильна засмага не принципова – нині ідеальний час для спокійного відпочинку.

До традиційного початку сезону на Шацьких озерах ще близько місяця. Сезон тут відкривається приблизно 15 червня, втім нині чимало баз, садиб, пропозицій з приватного сектору, які готові зустрічати туристів.

Традиційно відпочивають на самому озері Світязь в однойменному селі, урочищі Гряда та селі Пульмо, де також є вихід до озера Світязь, озері Пісочне, що у селі Мельники. Або ж зупиняються у Шацьку, звідки недалеко до Світязю.

Умовно відпочинок можна розділити на кілька секторів: бази відпочинку, приватний сектор, котеджі (садиби) та цілі відпочинкові комплекси готельного типу. Читати далі

(Автор  Тетяна Грішина)

Один день з губернатором Волині Олександром Савченком

Ми перебували на краю Волині, десь поблизу Ратного, коли губернатор порівняв себе зі "старим ішаком на водокачці".

Пам'ятаю, як Олександр Савченко сказав щось типу: "Коли живеш не менше 10 років в одному ритмі, то, наче той віслюк, продовжуєш рухатися колом, не змінюючи його на квадрат".

Очільник області стверджує, що він вже більше 15 років прокидається о 4:30 ранку та вирушає до "тренажерки" потягати залізо. Проте у середу, 11 липня, все пішло не за планом, оскільки у спортивній залі розпочали ремонт.

"У Києві було простіше, бо робочий день стартував о 9-й (Волинська ОДА працює з 8 ранку). Мені вистачало часу, щоб розтягнутися, поплавати, якщо є можливість, та поїхати годинку попрацювати у фітнес-клубі. Потім, о 8:30, я приїздив на роботу і через 30 хвилин був готовий будь-кого "поставити в позу"...(сміється).

"Виходьте, Олександре Іллічу, – сказав я, побачивши на узбіччі голову Ратнівської РДА Андрія Харламповича та очільника Ратнівської районної ради Михайла Макарука,– вас зустрічають".

Читати далі.

(Автор – Руслан Пилипчук)

Фріки Варшавського ринку у Луцьку

Минуло 5 хвилин з моменту, як мене розвели підступні продавці шаурми з Варшавського ринку. Коли залишки їхнього "італійського хот-догу" полетіли у смітник, я почав помічати дивні речі навколо себе.

В одному з торгових павільйонів сидить типова продавчиня років 45-50. Вона доволі кремезна, кілограмів на 95-100, коротко підстрижена та пофарбована у цікавий бордовий колір. Її очі мружаться від сонця, а губи жадібно стискають цигарку, всмоктуючи в організм злощасний дим і згодом випускаючи його на овочі. Покупці обережено проходять повз, а пані ніби думає: 

"Та й грець з вами".

Попереду рухається кумедний чоловік низького зросту. 

"Де його шия?" – тихо питає мій внутрішній голос, поки я знімаю навушники.

Раптово до "гобіта" повертається білява жінка з суворим голосом. Вона здивовано поглядає на чоловічка та кидає підозрілий погляд на мене. Згодом її лице розпливається в химерній посмішці. Читати далі.

(Автор  Руслан Пилипчук)

Закулісся випускного школи №1 міста Луцька (репортаж)

Випускники школи №1 міста Луцька ще задовго до урочистостей прийшли до драмтеатру аби встигнути зробити фото.

Так, вже близько 16 години троє дівчаток у красивих сукнях позували фотографу та здивовано зустрічали однокласників, які приходили у напрасованих стильних костюмах та з квітами. Читати далі.

(Автор – Валя Мельник)

Для Луцька – це ідеально, – власниця електрокару розповіла про переваги авто (інтерв'ю)

На Волині за перші чотири місяці 2018 року у Регіональному сервісному центрі МВС вже зареєстрували 20 електромобілів. Це таке ж число перших реєстрацій, як за весь 2016 рік. Тож, як бачимо, новітні технології маленькими, але впевненими кроками йдуть у нашу область.

Електрокари – ті автівки, які здатні зекономити гроші власнику, дарувати йому комфорт та зручність і головне – не забруднювати природу шкідливими викидами.

"Конкурент" віднайшов досвідчену водійку електрокару, яка працює у сфері транспорту та знає, які переваги мають електромобілі, чи тяжко ними кермувати та чи є майбутнє у електрокарів в нашій країні.

Із директором компанії "AWG Cars" Юлією Риковською починаємо маршрут від Замку Любарта. Читати далі.

(Автор – Валя Мельник)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найпопулярніші статті "Конкурента" у 2016 році

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 листопада 2022
02 січня 2022
09:30
01 грудня 2021
20:00
24 листопада 2021
10 листопада 2021
20:15
03 листопада 2021
19:45
05 серпня 2021
26 червня 2021
16 травня 2021