"Виконком є тормозом розвитку будівництва в Луцьку", – Романюк

Середа, 20 квітня 2016, 13:15

Міський голова попросив членів виконкому відкинути політичні амбіції і серйозно підходити до голосування.

Декілька забудовників звернулись в міську раду за дозволами на розробку проекту детального плану територій. Ці проекти рішень розглядали 20 квітня на засіданні виконкому.

Начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк виніс на розгляд виконкому декілька проектів рішень.

ТзОВ "Спектр центр", у зв'язку з необхідністю зміни цільового призначення земельної ділянки, просив міськраду погодити дозвіл на розробку детального плану території в межах проспекту Президента Грушевського, Привокзального майдану та вулиці Привокзальної у місті Луцьку та провести процедуру громадського обговорення. Члени виконкому не підтримали проект рішення.

Після цього розглядали проект рішення щодо розробки проекту детального плану для ТзОВ "Інвестбуд СТ", яке має намір будувати багатоповерхові житлові будинки з вбудовано-прибудованими приміщеннями на земельній ділянці в межах проспекту Волі та вулиці Глушець.

"У зв'язку з необхідністю комплексного вирішення забудови цього району, вважаємо доцільним розробити детальний план території житлового кварталу, розташованого в межах проспекту Волі та вулиці Глушець у місті Луцьку, та провести процедуру громадського обговорення", - сказав Леонід Герасимюк. Однак члени виконкому теж не проголосували за це.

ТзОВ "Кристал житло інвест" просили дозвіл на внесення змін до детального плану території житлового кварталу між вулицями Рівненською, Карпенка-Карого, Островського у місті Луцьку, у зв'язку зі зміною проектних рішень. Однак члени виконкому рішення не підтримали.

Луцького міського голову Миколу Романюка обурило те, як голосують члени виконкому.

"Виконком є тормозом розвитку будівництва в Луцьку - це я можу стверджувати! Я буду виводити деяких членів на чисту воду і тих, хто там сидить в залі ззаду і диктує, як кому голосувати", - сказав Микола Романюк.

Мер попросив забути членів виконкому про якісь політичні амбіції і голосувати, думаючи про розвиток та комфорт міста.

Член виконкому Роман Романюк попросив повторно поставити на голосування рішення щодо ТзОВ "Кристал житло інвест". Члени виконкому підтримали проект рішення.

Довідка:

ТзОВ "Кристал житло інвест" зареєстроване у Луцьку на провулку Макарова, 5. Статутний капітал складає 50 тисяч гривень. Засновниками товариства є ТзОВ "Діамант центр" (90%), яке знаходиться у Луцьку на вул. Єршова, 11 та ПрАТ "Компанія з управління активами "Карпати-інвест" (10%). Як повідомляють "Наші гроші. Львів", її засновниками є львів'яни Петрук Сергій Іванович, Петрук Людмила Сергіївна та киянин Столмов Євген Михайлович.

ТзОВ "Спектр центр" також зареєстроване у Луцьку на провулку Макарова, 5 у грудні 2015 року. Статутний капітал складає 500 тисяч гривень. Засновниками товариства також є ТзОВ "Діамант центр" (90%) та ПрАТ "Компанія з управління активами "Карпати-інвест" (10%). Директор – Мирончук Олександр Васильович, який також є директором "Кристал житло інвест".

ТзОВ "Інвестбуд СТ" зареєстроване в приватній квартирі у Луцьку на проспекті Президента Грушевського, 18. За цією ж адресою проживає один із учасників товариства – Цимбалюк Олександр Ростиславович, який вніс до статутного фонду 700 тисяч гривень (70%). Іншим учасником є лучанка Півницька Галина Олексіївна, яка має 30% частку (300 тисяч гривень).