Пропускну здатність на "Устилузі" просять збільшити

П'ятниця, 15 квітня 2016, 08:17

Через зниження пропускної здатності автомобільного переходу "Устилуг" і накопичення автомобілів в однойменному містечку викинула катастрофічна санітарна ситуація.

Про це інформує "Вголос".

Пропускна здатність митного переходу "Устилуг" – "Зосин" становить 1200 автомобілів на добу. Але є необхідність збільшити цю пропускну здатність у два рази, оскільки в місті Устилуг накопичується велика кількість автомобілів та громадян, які бажають виїхати в Польщу.

Це призводить до зростання ДТП, катастрофічної санітарної ситуації через накопичення відходів на вулицях Устилуга та зростає рівень злочинності.

Щоб вирішити ці проблеми, депутати Володимир-Волинської районної ради ухвалили звернення до Кабінету Міністрів, Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби та Волинської обласної ради з проханням використовувати в повному обсязі інфраструктуру автомобільного пункту пропуску "Устилуг" – "Зосин". І така можливість є, адже з польського боку здійснено розширення митного переходу, і якщо він запрацює на повну потужність, то пропускна спроможність збільшиться у два рази.