Поділитись:

Супрун розповіла про авто-звички, що врятують життя (відео)

Середа, 21 листопада 2018, 00:32
Супрун розповіла про авто-звички, що врятують життя (відео)

В.о. Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун поширила моторошний ролик соціальної реклами на своїй сторінці в Facebook

 

Як би ви не поспішали встигнути зробити всі справи, не забувайте про безпеку.
Аварії на дорогах стаються щодня. В Україні лише за дев’ять місяців цього року зафіксовано понад 108 тисяч дорожньо-транспортних пригод, у яких загинуло 2 266 людей, – пише Супрун.
 

  • Використовувати пасок безпеки – здорова звичка

В Україні ремені безпеки використовують 23% автомобілістів. До прикладу, у Франції – це 99%, Чехії – 97%, Словенії – 93%, Польщі – 83%. Пристібатися в дорозі – найбільш дієвий засіб захисту водіїв і пасажирів. За даними ВООЗ, вони зменшують ризик смерті на передньому сидінні на 40-50%, на задньому сидінні – на 25-75%. 

  • Не перевищуйте швидкість

Якщо автомобіль рухається зі швидкістю менше ніж 50 км/год, ризик загибелі пішоходів складає 20%, тоді як при 80 км/год – майже 60%. Це також мінімізує ризики для водія та пасажирів в автомобілі.
З початку року максимальна швидкість в населених пунктах в Україні обмежена до 50 км/год.

  • Не користуйтеся мобільним телефоном за кермом

Для водіїв, які відволікаються на мобільний телефон під час кермування, навіть є спеціальне слово – «смомбі». Це поєднання слів «смартфон» та «зомбі».

Не будьте смомбі! При швидкості в 50 км/годину водій, що відволікається принаймні на 2 секунди на розмову мобільним телефоном або написання повідомлення, проїжджає наосліп 28 метрів шляху. Це дуже небезпечно, адже на дорозі є безліч непередбачуваних факторів, від яких ми не застраховані.

  • Випивши, не сідайте за кермо

В Україні через ДТП щодоби гине 10-11 людей, із них – одна дитина. Це – один з найвищих показників в Європі. Однією з найбільш поширених причин ДТП є керування транспортним засобом у стані сп'яніння.

  • Використовуйте автокрісло для дитини

У багатьох країнах світу, наслідки автомобільних катастроф є однією з провідних причин дитячої смертності та травматизму. Близько 500(!) дітей гинуть щодня в автомобільних катастрофах. Ці ризики можна суттєво зменшити, якщо уважно підійти до вибору дитячого автокрісла. Існує велика кількість статистичних даних, які вказують, що правильний вибір та фіксація дитини в кріслі може зберегти життя навіть в дуже складних аваріях. 

  • Дотримуйтесь правил дорожнього руху

Кожен відповідальний за безпеку на дорозі. Пам’ятайте про це, коли вирішуєте чи перебігти дорогу на червоне світло світлофора чи зачекати.

До того ж, не забудьте “перевзутись” у зимові шини!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун запустила флешмоб проти Amazon за торгівлю символікою ДНР

Надрукувати
мітки:
коментарів