Поділитись:

У Луцьку зросла кількість сімей, які опинились у складних життєвих обставинах

Середа, 13 квітня 2016, 14:10
У Луцьку зросла кількість сімей, які опинились у складних життєвих обставинах

У зв'язку з кризою та війною, кількість сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, значно збільшилась.

У Луцьку є ряд організацій, що надають допомогу сім'ям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Про це йшлося 13 квітня під час круглого столу, на якому керівники державних, громадських і благодійних організацій розповіли про свій досвід роботи.

Директор Луцького міського центру для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан сказала, що на обліку їхнього центру перебуває 224 неблагополучні сім'ї. Також, у зв'язку з нестабільною ситуацією в країні, центр опікується 88 переселенцями.

"До нас потрапляють саме кризові сім'ї і ті, з якими треба працювати. Також додалось 806 сімей учасників АТО", - сказала Ліна Галан.

До своїх слів вона додала статистику зубожіння населення. Зокрема, відповідно до статистичних даних, найпроблемнішим районом є 40-ий квартал, після нього - район Балки, далі - район Привокзальний, та район вулиць Львівської і Ковельської.

Якщо протягом 2015 року за допомогою до центру звернулось 1 638 сімей, то вже тільки за перший квартал 2016 року – 1 184 сім'ї. Тобто ситуація загострюється через кризу та війну.

Не менш поширеним явищем є соціальне сирітство. Тобто діти, які є сиротами при живих батьках, котрих позбавили батьківських прав.

Міська рада також долучається до вирішення проблем дітей. Так, за словами заступника Луцького міського голови Сергія Григоренка, в районі ДПЗ планують відкрити реконструйований центр інтеграції, в який хочуть переселити громадські організації, які працювали з дітьми з особливими потребами.

"Є ще категорія - діти загиблих учасників АТО. З ініціативи мера 8 таких дітей поїде на оздоровлення у Литву", - сказав Сергій Григоренко.

Він пообіцяв керівникам благодійних організацій та соціальних служб продовжувати діалог і підтримку з боку міської ради.

Керівник благодійного фонду "Місто надії" Андрій Матвійчук розповів, що вони запровадили інший підхід до соцзахисту – це соціальний патронаж, коли вони намагаються вивести сім'ї з кризової ситуації.

Загалом всі організації, які працюють над спільною проблемою – вирішенням проблем сімей, які опинилися в складних життєвих обставин, мають різні методи та підходи в цьому питанні від надання матеріальної допомоги до психологічної.

Також керівники благодійних організацій зазначили, що останнім часом бізнесмени також долучаються і допомагають благодійним фондам у їхній справі.

Надрукувати
мітки:
коментарів