Поділитись:

У Луцьку жінку з болями врятували через прокол у 2 міліметри

Вівторок, 30 квітня 2024, 09:15
У Луцьку жінку з болями врятували через прокол у 2 міліметри

У Луцьку врятували жінку, яка не могла пройти без болю далі, ніж 50 метрів.

Місяць тому у клінічну лікарню Медичного обʼєднання звернулась пацієнтка 65 років зі скаргами на пекучі болі за грудиною, що з'являються при ходьбі на відстані до 50 метрів, – про це інформує Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади.

«Хворій виконали діагностичну коронарографію, де виявили багатосудинне ураження коронарних артерій. Враховуючи складне ураження артерій та наявність цукрового діабету, пацієнтку скерували на консультацію до кардіохірурга щодо вирішення питання великої операції - аорто-коронарного шунтування. Від великої операції вона відмовилась.

Проте, кілька днів тому пацієнтка знову звернулась до нас з проханням допомогти і наголосила, що боїться йти на велику відкриту операцію. З огляду на всі можливі ризики та складність ураження, вирішили провести стентування коронарних артерій», – йдеться у повідомленні.

У відділенні інтервенційноі кардіології та реперфузійноі терапії через невеликий прокол в руці, діаметром 2 міліметри, завели інструменти з подальшою імплантацією стентів.

«Тепер замість тривалої реабілітації після великої операції пацієнтка на 4 день виписується додому в задовільному стані та без ознак стенокардії», – повідомив лікар-кардіолог інтервенційний відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії Володимир Пекун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів