Які продукти не можна заморожувати
Вівторок, 09 жовтня 2018, 07:30
Кожна господиня звикла заморожувати на зиму різні корисні продукти, зокрема овочі, фрукти, зелень тощо.
Але є такі продукти, які не рекомендується заморожувати взагалі, – пише 24 телеканал.
- Одним з таких продуктів є яйця. Яєчна шкаралупа не зберігає вміст від перепаду температур, тож вона може тріснути та стати "раєм" для розмноження шкідливих бактерій. Окрім того, яйце втрачає свою структуру і смак.
- З молочних продуктів небажано заморожувати йогурти, кефір, сметану, різні м'які сири, зокрема, вершковий, консистенція якого при розморожуванні втрачається. А ще не можна повторно заморожувати грудне молоко, яке втратить свої цінні якості.
- Майонез та інші соуси на основі крохмалю, борошна та яєць після розморожування розшаровуються на складові частини, змінюють свою структуру і будуть непридатними до вживання в їжу, та й просто несмачними.
- Овочі з високим вмістом вологи втрачають консистенцію, вітаміни та смак. Тож не варто заморожувати огірки, помідори, латук, салат, редиску, редьку, картоплю, капусту, цибулю і часник.
- Водянисті, переспілі, підбиті, м'які ягоди не варто заморожувати. Це стосується полуниці, малини, кавуна. Якщо хочеться поласувати вітамінною ягідкою, краще заморозити її у вигляді пюре з цукром.
- Консервація за правилами зберігання не передбачає температуру заморозки. А рідина в бляшанці розширюється і може розірвати банку, хіба що перекладете вміст банки у герметичний посуд.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: