Поділитись:

"Санітарні рубки виросли у зв'язку з кліматичними змінами", – Володимир Бондар

Неділя, 30 вересня 2018, 14:00

Виконувач обов'язків керівника Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар сказав, що не можна говорити про те, що всі санітарні рубки є незаконними.

Телеведучий Тарас Шкітер сказав, що в липні українські ЗМІ розповсюдили дослідження Британської урядової організації Earthsight, що майже 60 % вирубок порушують встановлені українським законодавством обмеження, найчастіше, під надуманим приводом санітарних рубок. Про це він спитав у Володимира Бондаря 28 вересня в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд Live".

Володимир Бондар сказав, що не можна стверджувати, що проблем в лісовій галузі неможна, але ж не в такому об'ємі як кажуть британці. До того ж люди з цієї британської організації ніколи не були в Україні, а зробили свої висновки виключно з інтернет-статей. Відтак брати ці дослідження за основу не можна.

"В нас є багато наукових даних, що стосуються санітарних рубок. Вони повністю суперечать британцям. Санітарні рубки виросли у зв'язку з кліматичними змінами. Всихання відбувається по всіх лісах Європи, особливо поліської частини і це є проблема. Чи є в цьому якісь проблеми, то в кожному конкретному випадку треба вирішувати. Можливо хтось має проблеми і ми реагуємо, але сказати, що всі санітарні рубки відбуваються поза законом, то ні", - сказав Володимир Бондар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЬ БЕЗ СОСЕН: ЛІСІВНИКИ ПОПЕРЕДЖАЮТЬ (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів