Поділитись:

До чого може призвести дефіцит сну

П'ятниця, 21 вересня 2018, 07:30

Сон відіграє одну з найважливіших ролей в житті людини. Уві сні відбуваються мільйони процесів, які допомагають краще запам'ятати інформацію, відновлюють та відтворюють пошкоджені клітини.

Численні дослідження стверджують, що дефіцит сну може призвести до виникнення небезпечних хвороб, – інформує 24 телеканал.

1. Ожиріння і діабет

Американські вчені з Чиказького університету встановили, що дефіцит сну може викликати ожиріння, яке, своєю чергою, призводить до діабету. Ті, хто став по чотири години, мали вищий рівень жирних кислот, які можуть уповільнювати обмін речовин і здатність регулювати рівень цукру в крові. У тих, хто спав нормально, не було ознак ожиріння та предіабету.

2. Хвороба Альцгеймера

Дослідження вчених з університету Джона Гопкінса показує, що недосип може як бути причиною хвороби Альцгеймера, так і прискорювати її перебіг. У тих, хто скаржився на поганий сон, зафіксували більшу кількість бета-амілоїдних відкладень в головному мозку – характерну ознаку хвороби Альцгеймера.

3. Виразковий коліт

Це запальне захворювання кишківника, яке проявляється в виразках слизової оболонки стравоходу. Виразковий коліт та також хвороба Крона можуть бути викликані надлишком сну. Науковці зафіксували підвищення ризику виразкового коліту у міру зниження тривалості сну до шести годин і менше.

4. Серцево-судинні захворювання

Дефіцит сну пов'язують з виникненням серцево-судинних захворювань.Дослідження, яке представили на з'їзді Європейського кардіологічного товариства, показує, що дві третини чоловіків, які пережили серцевий напад, страждали на порушення сну.

Ба більше, у чоловіків, які скаржилися на поганий сон, ризик інфаркту міокарда (серцевого нападу, при якому відмирає серцевий м'яз) був вищим у 2,6 раза, а інсульту – в 1,5 раза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-6 ПОРАД, ЯК ШВИДКО ЗАСНУТИ

Надрукувати
мітки:
коментарів