Крок до успіху: як Apple стала найдорожчою компанією у світі

П'ятниця, 01 квітня 2016, 21:16

Сьогодні 40 років виповнюється легендарній компанії Apple.

IPhone, IPad,IPоd, МAC – мати хоч щось із цього списку – це заповітна мрія майже кожного жителя планети. За новим IPhone люди вистоюють у чергах по 10 годин. До такого розмаху йшли 40 років, – інформує Телеканал новин "24".

У далекому 1976 році Стів Джобс і його однодумці закладали цеглинки комп'ютерного гіганта у гаражі. Серед них був і американець з українським корінням Стів Возняк. Джобс і Возняк маніакально прагнули до ідеалу і не зупинялися: вже за рік випустили на ринок Apple-2.

Далі виходили кращі версії цього комп'ютера, а в середині 1980-х на ринок з розмахом вивели Macintosh.

Утім, успіхи не врятували Стіва Джобса від звільнення. Його вигнали з власної компанії через неприбуткові експерименти. Наступні десять років про це шкодували. Заробітки різко впали, бо ніхто, крім Джобса, не розумів, як завоювати клієнтів. В 1997-му Джобса прийняли назад у компанію.

Джобс свою місію виконав відмінно. Спершу на ринку представили новий Macintosh. Далі з'явився перший IPоd, а за ним — володар сердець IPhone зі спеціально розробленою операційною системою IOS.

Цікаво, що останню модель IPhone розкуповували зі швидкістю 700 тисяч смартфонів за день. Найостанніша новинка компанії — годинники ІWatch. Фактично, це міні-комп'ютер на зап'ясті: окрім часу, там можна вимірювати показники тіла, дивитися карту і перевіряти пошту.

Останньої розробки Стів Джобс не побачив. Він помер від раку у 2011 році. Але геніальний засновник виконав те, через що повернувся. На момент його смерті чистий прибуток компанії становив 26 мільярдів доларів.