Поділитись:

Спекотний, гучний та шалений: другий день "Бандерштату" (фото)

Неділя, 05 серпня 2018, 12:00

Попри обіцяну синоптиками грозу вдень, хмари над "Бандерштатом" на довго не затримувалися. Весь день була спекотна жарка погода, що дозволило досхочу купатися в Стирю, змусило вдень тікати у місто та ще більшу кількість людей слухати гутірки на березі річки під затінком дерев. Гутірки - особливий формат фестивалю, під час якого учасники можуть на задану тематику послухати експерта галузі, письменника, музиканта чи політитка. А опісля у вільний мікрофон поставити будь-яке питання.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ВІДГРИМІВ ПЕРШИЙ ДЕНЬ "БАНДЕРШТАТУ" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Голова оргкомітету, нардеп Ігор Гузь на жартівливе зауваження, що могли би і холоднішу погоду замовити, зауважує: "Це нам на руку. Боялися грози".

На другий день фестивалю частими гостями медпункту стали обпечені сонцем гості з наметового містечка. Лучани ж до "Бандерштату" підходили ближче до вечора, аби послухати гурти, які стартують з 17:00 і тривають до пізньої ночі. Адже окрім головної сцени, є також тиха сцена та урбан. Остання збирає музичні колективи, які презентують важку рок-музику.

Ведучі М'яч Дредбол та Вікторія Жуковська><span class=Ведучі М'яч Дредбол та Вікторія Жуковська

А на тихій збираються представники більш спокійнішої для вух музики. До слова, 4 серпня тут можна було побачити учасників з Білорусі, які представляли країну на конкурсі "Євробачення" - милий та щирий дует NaviBand. Білорусі на Бандерштаті не бракує і у якості глядачів і слухачів. Під час перекличок ведучими фесту стає зрозумілим, що на "Бандерштат" приїжджають українці з усіх куточків - сходу, півдня, центральної України, північної та звичайно західної частини держави.

Хед-лайнером другого дня на головній сцені був чи не найчастіший гість фестивалю, запальний, рідний луцький гурт "Тартак". Перед його виступом "бандерштатівці" влаштували флеш-моб на честь в'язнів Кремля, у тому числі Олега Сенцова.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НА "БАНДЕРШТАТІ" ФЛЕШМОБОМ ПІДТРИМАЛИ ОЛЕГА СЕНЦОВА ТА ІНШИХ БРАНЦІВ КРЕМЛЯ

Відкривали головну сцену романтичні "Біла вежа" та танцювальні "Гуцул Каліпсо", що змусили гарцювати усіх.

"Гуцул Каліпсо" піднімують мертвого

Тим часом розривали важку сцену фестивалю гурти Dash, Борщ, Morphine Suffering та інші, а тиху сцену колихали в тому числі Palilap, Христина Соловій, гурт [О].

Атмосферний виступ на тихій сцені><span class=Атмосферний виступ на тихій сцені

Арсен Мірзоян був як завжди милим ><span class=Арсен Мірзоян був як завжди милим

Гурт Dash запалював на важкій сцені><span class=Гурт Dash запалював на важкій сцені

На гутірковому майданчику у суботу не бракувало поетів та прозаїків. Павло Кучер декламував гострі та правдиві вірші зі збірки "Бог. Майдан. Війна", серйозну тематику розбавляв смішними та часом еротичним віршами Дмитро Лазуткін. Сучасний класик Любко Дереш реалістично змальовував наймістичніше місце України та розмірковував про непрості та визначальні 33 роки в житті людини, а Макс Кідрук все більше підігрівав інтерес до свого нового роману "Де немає Бога".

Дмитро Лазуткін змушував і сміятися, і боліти серце><span class=Дмитро Лазуткін змушував і сміятися, і боліти серце

Такий молодий, а вже класик Любко Дереш><span class=Такий молодий, а вже класик Любко Дереш

Павло Кучер><span class=Павло Кучер

Письменник Макс Кідрук та видавець Еля Яцута говорять про те, де немає Бога><span class=Письменник Макс Кідрук та видавець Еля Яцута говорять про те, де немає Бога

Громадський діяч Сергій Стерненко говорив про самооборону><span class=Громадський діяч Сергій Стерненко говорив про самооборону

До слова, пізнавати Україну заохочували творці руху "Твоя країна", а про те, як викинути совок з голови, серця та духу пояснював журналіст Сергій Іванов. Про юридичний та фізичний захисти говорив громадський діяч Сергій Стерненко. Дещо напружив ситуацію виступ політика Андрія Білецького, який вступив у спір з одним з глядачів. Той цікавився обставинами смерті відомо "азовця" Ярослава Бабича і тон питання не влаштував Білецького, тож політик дозволив собі назвати запитувача "ніким", оскільки він не є членом "Азову". Таке означення своєю чергою образило іншого слухача гутірки. Втім, зрештою температуру дискусії стишити.

Політик Андрій Білецький><span class=Політик Андрій Білецький

Журналіст Сергій Іванов><span class=Журналіст Сергій Іванов

Цікавими локаціями на фесті є спортивні секції, де можна побачити навичкам боротьби, покрутити педалі, зустріти день йогою, зайнятися каякінгом чи політати на величезній кулі.

А куля все літала над фестивалем до глибокої ночі><span class=А куля все літала над фестивалем до глибокої ночі

Чарівна та сильника спортсменка Вікторія Казакова одним поглядом може збити з ніг)><span class=Чарівна та сильника спортсменка Вікторія Казакова одним поглядом може збити з ніг)

Діяло чимало спортивних секцій><span class=Діяло чимало спортивних секцій

Куди ж без майстер-класів від військових?><span class=Куди ж без майстер-класів від військових?

На фестивалі вчили сортувати сміття, усюди було повно контейнерів для різної тари><span class=На фестивалі вчили сортувати сміття, усюди було повно контейнерів для різної тари

Боратинська земля приймає фестивальників вже не вперше><span class=Боратинська земля приймає фестивальників вже не вперше

Телеведучий Михайло Кузьмич вирішив підкріпитися><span class=Телеведучий Михайло Кузьмич вирішив підкріпитися

Білоруси теж тут!><span class=Білоруси теж тут!

Фестиваль "Бандерштат" продовжується і сьогодні, 5 серпня, його останній день. Хедлайнером головної сцени буде гурт "Друга Ріка". Також можна буде почути гурти "Без обмежень", "Один в каное", "Анна", "Мері" та інші. А на гутірковій ще є нагода зустрітися з відомими письменниками Сергієм Жаданом та Іваном Байдаком.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЛУЧАН "НАПРУЖУЮТЬ" "НЕСАМОВИТІ ВОЛАННЯ" З "БАНДЕРШТАТУ"

Надрукувати
мітки:
коментарів