Поділитись:

Любко Дереш у Луцьку розповів про містичне серце України

Субота, 04 серпня 2018, 15:45

Відомий український письменник Любко Дереш презентував у Луцьку під час фестивалю "Бандерштат" свій новий роман "Спустошення". Попри те, що книжка вийшла рік тому, Дереш у тур не їздив. Також він анонсував, що працює над новою книжкою, тож планує поїхати містами потому.

Родом із Західної України, Любко Дереш у попередніх романах часто описував природу саме Галичини, Карпат. Однак останні 10 років живе у столиці, тож у новій книжці перемістився до центральних областей. Саме тут у селі Бучак "згущення поетичності та українськості". Місцина знаходиться між Каневом, Переяславом, Чигирином та Черкасами. Засноване у 15 столітті, воно й досі зберігає старовинний козацький цвинтар, де навіть є знаки мальтійського типу. Кажуть, що ті "інші" лицарі продовжують і досі приїжджати у Бучак.

У 60-тих роках Бучак почали називати Голівудом над Дніпром, оскільки тут почали селитися українські кінорежисери. Незаймана природа, дніпровські кручі манили у різні часи представників інтелігенції. Водночас поруч зі світлим місцем є, зі слів письменника, "антизона", місце звіра, де заблукало чимало людей.

На Любка Дереша теж справили ці місця враження. Тож він і привів свого головного героя роману "Спустошення" у це місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАРДЕП ЗАПРОПОНУВАВ НАЦІОНАЛІСТАМ ЄВРОПИ ЗІБРАТИСЯ В ЛУЦЬКУ

Надрукувати
мітки:
коментарів