Як освітні заклади в Луцьку готуються до навчального року (фото)

П'ятниця, 13 липня 2018, 09:37

У навчальних закладах Луцька тривають ремонтні роботи.

У садочку №12 тривають роботи із повної заміни даху та накриття. Із бюджету міста на ці потреби було виділено більше 1 млн грн.

"Було прийнято рішення повністю замінити дах, щоб зберегти приміщення. Тут замінено усі вікна на енергозберігаючі. Садочок розвивається, багато уже зроблено. І кожен заклад ми намагаємося якимось чином, але підтримати. Літній період – це період ремонтів. Якщо у всіх – відпустка, то у нас розпочинається гаряча пора. І це вимагає постійного контролю якості. Плануємо, що будемо працювати до 1 вересня, тому що об'єктів є багато і усі вони потребують уваги", – розповів в.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Проблеми має і ЗОШ №3. Ця школа була побудована на проблемній ділянці – заплаві річки Стир. Відповідно, уся вода, при підйомі її рівня у річці, через фундамент та під ним потрапляє у підвальні приміщення. Постійні підтоплення призводять до утворення тріщин фундаменту, стін.

На укріплення закладу було виділено 753 тис грн.

ДНЗ №7 отримає новий харчблок. Попередньо вже підсилили цоколь закладу, замінили більшість вікон на енергоефективні. Ремонт передбачає заміну електропроводки, труб, плитки на стінах, підлозі, заміну світильників, вирівнювання стелі, нове обладнання.