Поділитись:

Микола Яручик пропонує розібратися із проблемами перевезення луцьких студентів та школярів

Четвер, 05 липня 2018, 14:29

Луцькі перевізники переконані, що студенти та школярі до 18 років, які їздять за тарифом у 2 гривні у луцькому транспорті без пред'явлення відповідних документів, створюють конфліктні ситуації.

Так, під час постійної комісії генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 5 липня розглянули звернення щодо врегулювання пільгового проїзду дітей шкільного віку, учнів та студентів до 18 років за наявності учнівського чи студентського квитка.

У тексті звернення ТзОВ "Санрайз" йшлося про те, що у травні члени виконкому встановили вартість проїзду з дому до навчального закладу у міському громадському транспорті у розмірі 2 гривень для студентів та учнів до 18 років. Однак пасажири відмовляються пред'являти документи. Тож перевізники хочуть, аби була здійснена компенсація за перевезення з міського бюджету, або ж іншим способом врегулювати проблему перевезення школярів та студентів.

До того ж, перевізники не розуміють, чому під час літніх канікул ця категорія пасажирів має також платити лише 2 гривні за проїзд.

Своєю чергою депутат Луцькради, член комісії Микола Яручик виступив за те, аби вислухати усі сторони – в тому числі й представників навчальних закладів. Адже у них також можуть бути слушні ідеї щодо перевезень у луцькому транспорті. Однак, як виявилося під час комісії, управління транспорту Луцькради опитування у школах та інших навчальних закладах не проводило.

До того ж, за словами Яручика, впровадження електронного квитка дозволило б врегулювати конфлікт із перевезеннями. Однак в управлінні вважають, що сам процес запровадження є дороговартісним.

"Легший варіант – залишити в тому варіанті, як було раніше. Тобто залишити пільги дітям від 6 до 14 років, оскільки вони включені в тариф і будь-які зміни ведуть до зміни пасажиропотоку і це тягне за собою перегляд тарифу", – переконані в Управлінні транспорту.

Своєю чергою Микола Ярчик наголосив, що не варто робити поспішних дій, а прислухатися до усіх сторін конфліктної ситуації – перевізників, представників навчальних закладів та влади. Адже в такому випадку можна знайти золоту середину.

"Разом з Громадянським Рухом "СВІДОМІ" я недавно також підписав Меморандум щодо вивчення питань по транспорту. По місту ми зробили опитування, яке будемо презентувати за тиждень, 12 липня, щоби сказати те, що говорять лучани. Ми повідомимо про те, що хочуть лучани від перевізників. Відповідно хотіли б почути пропозицію перевізників, влади і разом напрацювати дії. Це формат не для того, аби когось критикувати, чи хвалити, а хочеться знайти золоту середину", – зауважив Яручик.

У результаті, голова комісії Андрій Козюра запропонував визнати аргументи відповідних заявників такими, що мають право на існування та рекомендувати виконавчим органам влади розглянути відповідні заяви вивчити вказане питання та запропонувати виконкому вжити відповідних заходів щодо врегулювання вказаної ситуації.

Члени комісії таку пропозицію підтримали.

Нагадаємо, що раніше Микола Яручик та Громадянський Рух "СВІДОМІ" підписали меморандум про співпрацю щодо реалізації проекту "ЗА зручний транспорт для лучан!".

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів