Арештували банківські рахунки компаній Олександра Януковича

Понеділок, 28 березня 2016, 12:48

Печерський районний суд 3 березня наклав арешт на 11 банківських рахунків у трьох банках, які були відкриті компаніями, що належали Олександру Януковичу.

Арешти були накладені на рахунки компаній "Мако Холдинг", "Мако Актив", "Білдінг Інвестменс Груп", інформує Економічна правда.

Суд наклав арешти на чотири рахунки в банку ING Bank NV (Нідерланди), на п'ять рахунків в "УкрБізнесБанку" і на два рахунки у "Всеукраїнському банку розвитку (останні два – ліквідовані)".

Розмір грошових коштів, які знаходяться на цих рахунках, у текстах визначень не вказані.

У ході досудового розслідування встановлено, що Олександр Янукович протягом 2013 року за сприяння свого батька – колишнього президента України та інших осіб з числа вищого керівництва країни організував злочинну схему по сприяння належним йому підприємствам компаній групи "Мако" в протиправній мінімізації податкових зобов'язань, що підлягають сплаті до бюджету, а також у заволодінні цими бюджетними коштами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОЛІЦІЮ ФІНАНСУВАТИМУТЬ ГРОШИМА "СІМ'Ї ЯНУКОВИЧА"

Зазначені протиправні дії Януковича-молодшого і групи невстановлених осіб призвели до фактичного ненадходження до держбюджету коштів на загальну суму 42 598 млн гривень.

Як повідомлялося, сім'я екс-президента Віктора Януковича зробила юридичні кроки для стягнення з України компенсації в рамках справи про оскарження санкцій.