Поділитись:

У Європі боротимуться зі "скручуванням" пробігу автомобілям на продаж

Понеділок, 11 червня 2018, 18:50

У Європі упродовж року збираються подолати проблему "скручених" пробігів на автомобілях.

Згідно з останніми даними, через маніпуляції з пробігом проходить від 5 % до 12 % машин, які продаються в будь-якій країні ЄС. При продажу автомобіля за кордон пробіг "скручується" у 30-50 % автомобілів, – інформує autonews.ua.

Депутати Європарламенту ухвалили, що Єврокомісія за цей строк має запропонувати пакет заходів, спрямованих на боротьбу зі спотвореннями показань одометрів у Європі.

"Якщо ЄК включить наш заклик у пакет пропозицій до законів, щорічний ефект від цього становитиме від шести до дев'яти мільярдів євро. Крім того, збільшиться рівень довіри споживачів до старих машин, покращиться ситуація з безпекою руху", – заявив він.

Депутати пропонують створити реєстри пробігу, інформація яких буде доступна з-за кордону. Крім того, пропонується частіше реєструвати пробіг, зокрема під час кожного ремонту або відвідування сервісу. Схожа система працює в Нідерландах і Бельгії, де проблема "скручування" пробігу фактично вирішена.

Резолюція також пропонує встановити чіткі критерії безпеки одометрів. За підробку показників пробігу пропонується запровадити кримінальну відповідальність. Зараз така норма є в законодавстві шести країн ЄС. Після ухвалення резолюції Єврокомісія зобов'язана виступити із законодавчими пропозиціями з цього питання або відмовитися підтримувати ініціативу ЄП, пояснивши своє рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЯНАМ ПОЯСНИЛИ, ЯК ЗМІНИЛИСЯ ПРАВИЛА РОЗМИТНЕННЯ АВТО

Надрукувати
мітки:
коментарів