Поділитись:

Волинянам пояснили, як змінилися правила розмитнення авто

Понеділок, 11 червня 2018, 14:05
Волинянам пояснили, як змінилися правила розмитнення авто

Із 23 травня почали діяти нові правила при розмитненні автомобіля.

Головний державний інспектор із забезпечення доступності до публічної інформації Волинської миниці ДФС Валентина Черниш розповіла у програмі "Тема дня", що це означатиме для волинян.

"Ми зараз говоримо не про власників транзитних чи тимчасово ввезених автомобілів. А про тих, хто хоче чесно купити, чесно сплатити податки і чесно їздити автомобілем вже на українських номерах. То для таких добропорядних покупців атомобілів їхню участь спростили. Адже уже в пункті пропуску сертифікати відповідності на "Євро 5" чи "Євро 6" запитувати не будуть. Коли він заїжджає на пункт пропуску, у нього ще не повністю оформлені документи, тому зразу показати сертифікат відповідності для нього раніше було складно, адже це мусять бути сертифіковані підприємства в Україні. Тому він без сертифікату проїжджає пункт пропуску, доїжджає додому, знаходить внутрішню митницю і на втнутрішній митниці продовжує до кінця оформлювати цей автомобіль і ставить його на українську реєстрацію. Тобто це закон стимулює доброчесних власників автомобілів, які хочуть їх придбати у Європі", – пояснила Валентина Черниш.

Також є звільнення від сплати мита в тому випадку, якщо завозиться електомобіль.

Із її слів, тих, хто не хоче платити податків і користується режимами тимчасового ввезення чи транзиту, закон не стосується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ ХОЧУТЬ ЗМІНИТИ СТАВКИ РОЗМИТНЕННЯ "ЄВРОБЛЯХ"

Надрукувати
мітки:
коментарів