Поділитись:

Луцький суддя сам піде під суд

Вівторок, 05 червня 2018, 10:28
Луцький суддя сам піде під суд

До суду скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні про постановлення суддею Луцького міськрайонного суду області завідомо неправосудної ухвали (це кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 375 КК України).

Про це інформує на своїй сторінці у Facebook заступник прокурора Волині Максим Киричук.

Як йдеться у повідомленні, своєю ухвалою суддя незаконно звільнив з-під варти розшукуваного за вчинення злочину громадянина Республіки Білорусь. Своєю чергою це призвело до прогнозованого його переховування від правоохоронних органів Білорусі, а також підриву авторитету правоохоронних та судових органів України в галузі міжнародного співробітництва у кримінальних справах.

Отож, невдовзі суддя постане перед судом, який визначить йому міру покарання.

Ймовірно, йдеться про суддю Олега Ющука. Як відомо, у 2015 році на Волині затримали громадянина Білорусії, який розшукувався СУ управління Слідчого комітету Республіки Білорусь для притягнення до кримінальної відповідальність за вчинення злочину. Тоді суддя Олег Ющук відмовив у клопотанні прокурора про застосування тимчасового арешту щодо громадянина Республіки Білорусь. І відпустив його з-під варти в залі суду через те недоведеність підстав для арешту і наявність ризиків про те, що перебуваючи на волі, він може ухилятися від слідства та суду, перешкоджати встановленню об′єктивної істини щодо справи чи продовжувати займатися злочинною діяльністю.

У березні 2018 у Луцькому міськрайонному суді відбулися обшуки. Зокрема обшуковували кабінети суддів Олега Ющука та Андрія Сівчука. Згодом Верховна рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Олега Ющука від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності. А наприкінці травня Олега Ющука відпустили під особисте зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК НА ВОЛИНІ СУДИ "ВИПРАВДОВУЮТЬ" П'ЯНИХ ВОДІЇВ

Надрукувати
мітки:
коментарів