Поділитись:

Луцького суддю відсторонили від посади

Середа, 02 травня 2018, 14:40
Луцького суддю відсторонили від посади

Верховна рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Олега Ющука від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє Українське право.

До Вищої ради правосуддя 27 квітня надійшло клопотання заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про тимчасове відсторонення судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від здійснення правосуддя на строк до 20 травня через притягнення його до кримінальної відповідальності.

Як йдеться у клопотання, детективи Національного антикорупційного бюро України здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань 27 жовтня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

Суддя Ющук підозрюється в одержанні неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення своїм колегою Андрієм Сівчуком у справі про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 130 КУпАП.

Луцькому судді повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення 20 березня.

Вища рада правосуддя ухвалила клопотання.

Надрукувати
мітки:
коментарів