Відеокамери та охорона: територію брищенського полігону пильнуватимуть

Середа, 23 травня 2018, 14:28

Із 1 червня на територію полігону твердих побутових відходів у Брище машині сміттям пропускатиме охоронна найнята фірма.

Питання функціонування полігону та сортування сміття обговорювали 23 травня в приміщенні департаменту житлово-комунального господарства.

"Ми вже ставили зі сторони Рожища, бо вони їдуть попід ліс і висипають де заманеться. Я розумію, що на території нашої громади буде найбільша кількість стихійних сміттєзвалищ, а 16 червня прийде екологічний інспектор і буде нашу сільську раду штрафувати. Буду ловити їх сама і ловитимуть наші хлопці", - зазначила голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб.

Також вона додала, що з 1 червня в ОТГ почне працювати інспектор із благоустрою, який буде разом з охоронною фірмою слідкувати за тим, які машин заїжджають на територію.

"Ми також ставимо камери спостереження і будемо бачити, які машини і куди їдуть", - додала Олена Твердохліб.

Нагадаємо, що із 1 червня 2018 року на полігон у селі Брище несортовані відходи не будуть прийматися, а сортовані будуть прийматися тільки від окремих об'єднаних громад. Таким було рішення виконавчого комітету Луцької міської ради, що прийняте у березні.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: БРИЩЕНСЬКИЙ ПОЛІГОН ЧЕКАЄ ЛИШЕ ВІДСОРТОВАНЕ СМІТТЯ