В Укрзалазниці пояснили, навіщо відеокамери в поїздах

Четвер, 10 травня 2018, 17:33

"Укрзалізниця" має намір встановлювати по три відеокамери в пасажирських вагонах, що має посилити порядок і дасть можливість об'єктивного розслідувати конфліктні ситуації в поїздах.

Про це повідомляє ЦТС.

"Для контролю за порядком" Укрзалізниця "планує встановлювати системи відеоспостереження в пасажирських вагонах, які пройшли капітально-відновлювальний ремонт. Система відеоспостереження повинна складатися з трьох відеокамер і монітора. Відеокамери планується встановити з двох сторін коридору вагона і в тамбурі. Монітор для спостереження буде знаходитися в службовому вагоні провідника", – пояснили в компанії.

Залізничники зазначають, що вказане обладнання не є нововведенням для "Укрзалізниці", адже воно вже встановлено в деяких пасажирських поїздах. Відеоспостереження дає можливість посилити порядок в поїздах, оскільки провідник зможе зі службового купе спостерігати відразу за всім вагоном. Крім того, збережене відео допоможе об'єктивно розслідувати можливі конфліктні ситуації та посилити контроль над недопущенням перевезення безбілетних пасажирів.

Нагадаємо: "Укрзалізниця" вирішила купити 100 комплектів систем відеоспостереження для установки в пасажирських вагонах.