У "Ягодині" у підприємця виявили контракт із компанією, якої нема

Вівторок, 03 квітня 2018, 13:04

У пункті пропуску "Ягодин" волинські митники тимчасово, до рішення суду, вилучили вантаж з товаром "фурнітура до дверей в асортименті" вагою понад 42 тони загальною фактурною вартістю понад 100 тис. дол США.

Причиною вилучення та складання протоколу про порушення митних правил став аналіз товаросупровідних документів, оформлених Київською митницею ДФС. Зокрема, у них зазначалося, що зовнішньоекономічна операція експорту здійснюється на виконання контракту консигнації (реалізації товару) між українською та кіпрською компаніями, – інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Проте на офіційному сайті державного реєстратора компаній, підприємств та фірм на території Кіпру будь – якої інформації про контрагента з такою назвою, печаткою, реквізитами чи адресою не було виявлено.

Сумніви волинських митників підтвердили у секторі Інтерполу Головного управління національної поліції у Волинській області: уРеспубліці Кіпр названої у контракті компанії не зареєстровано.

Відтак, директора київського підприємства у судовому порядку притягнуть до адміністративної відповідальності за дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Згідно зі ст.. 483 Митного Кодексу України це тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Крім того, візуальний відтиск печатки неіснуючого кіпрського підприємства надісланий в правоохоронні органи для його вивчення щодо інших можливих правопорушень у сфері зовнішньоекономічної діяльності київського ТзОВ.