Лучанка спростувала міфи про китайські підробки

П'ятниця, 23 березня 2018, 17:30

Автор фото:ілюстративне

Відома ведуча Яся Рамська, яка 10 років працювала на радіо "Луцьк", а нині переїхала до Китаю, спростувала міфи про китайські підробки.

"Конкурент" поцікавився, чи носять самі китайці одяг та взуття, який виготовляють у країні. Адже саме Піднебесна славиться виготовленням підробок.

"Я скажу, що підробки це не завжди дуже погано. У китайських містах Гуанчжоу і Шеньчжені є багато фабрик, які шиють взуття чи одяг. Ці фабрики належать відомим брендам. Ми можемо купити Reebok, а там буде написано Made in China, але з тих фабрик можна купити справжню якісну річ за невеликі гроші. Я от своєму татові, бо він любить саме Reebok, привезла кросівки, які на наші гроші коштували 600 гривень. І це не підробка", – навела приклад Яся.

Яся Рамська у Куала Лумпурі , в старовинному храмі Шрі Махамаріамман

Також додала, що є підробки, які просто не можна відрізнити від оригіналу. Вони настільки якісно зроблені і до того ж коштують дешевше, аніж ті брендові речі. Там не написано "Abibas" чи ще щось таке.

"Люди, які це продають, кажуть, що це репліка. Але це також купують. Звичайно, є й дуже-дуже погані підробки, але цікаво те, що Китай – це не така країна підробок, як ми собі думаємо", – зауважила ведуча.

Окрім того наголосила, що в Піднебесній, як і в будь-якій країні, є багато всього якісного. І за якість, як і в Україні, як і всюди, кожен має платити гроші.

"В них же є "AliExpress", який розрахований на експортування товарів оптом. Зрозуміло, що якщо людина бере опт, то вже якість виступає другорядним поняттям. Може, тому й склалася така думка поза Китаєм, що це країна страшних підробок. Насправді Китай недешевий. Послуги краси, перевезень і все, що не стосується їжі, є досить дорогим", – підсумувала Яся.