Поділитись:

Волинянам пропонують вживати БАДи замість ліків

Субота, 05 березня 2016, 20:15
Волинянам пропонують вживати БАДи замість ліків

На Волині пропонують використовувати препарат "Йодіс концентрат" для відновлення балансу йоду в організмі. Варто зазначити, що препарат не є лікарським засобом, а лише біологічно активною добавкою (БАД).

Як розповіла під час постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства 4 березня, координатор громадської організації на Волині "За здоров'я народу України" Надія Воронюк, Волинь є ендемічною зоною, де є дефіцит органічного йоду в біосфері, – пише ІА Волинські Новини.

Саме тому органічного йоду недостатньо і в харчуванні, і у воді, і в повітрі.

З її слів, головним наслідком дефіциту йоду є нестача енергії в організмі, найпоширенішими симптомами якої є швидка втомлюваність, втрата інтересу до життя, до навколишнього світу, до спілкування, повільність, нервозність, дратівливість і депресивний стан.

Серед інших – це зайва вага, порушення ритму серцебиття, постійне відчуття замерзання, підвищення рівня холестерину, нічні кошмари або безсоння, постійне відчуття втоми або сонливість, зниження кров'яного тиску, випадіння волосся, сухість шкіри, зниження зору і слуху, поява відчуття грудки в горлі, хрипота, формування зобу тощо.

Надія Воронюк стверджує, що "Йодомарин", який приймають для поповнення дефіциту йоду в організмі, не продукує гормони. Тому жінка пропонує використовувати в цих цілях препарат під назвою "Йодіс концентрат". Жінка переконує, що це – вітчизняний продукт, який популярний на всіх континентах, "але, чомусь, не в нас".

Заступник голови профільної комісії Сергій Сівак зауважив, що це не лікарський препарат, а біологічно активна добавка.

"Ми користуємось загальновизнаними медичними препаратами. Є чимало аналогів. Чим "Йодіс концентрат кращий?", – поцікавився лікар Сівак.

На що пані Воронюк відповіла, що молекулярна структура препарату – унікальна і відповідає природній формі. Мовляв, ще ніхто не зміг з'єднати йод з водою. Вдалось це лише Василю Мельниченку, легендарному Чорнобильському атомнику, який отримав велику дозу опромінення свого часу.

Відповідно до технічної документації, препарат являє собою звичайну воду, яка штучно насичена йодом. Випускається у пляшках, місткістю 0,5 літра.

Члени профільної комісії заявили, що інформацію про препарат спрямують на управління охорони здоров'я, аби вони знали про цю біологічно активну добавку. Проте підкреслили, що розгляд таких питань - не в компетенції комісії.

"Проштовхувати БАДи через облраду – це не наша функція", – заявив член комісії Михайло Бегаль насамкінець.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
13:13
08 квітня 2024
02 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
16 березня 2024