Назвали найгірші гаджети 2017 року

Вівторок, 26 грудня 2017, 18:51

У період новорічно-різдвяних свят технологічні видання часто випускають збірки кращих гаджетів року.

Engadget вирішив піти від зворотного і склав рейтинг найгірших гаджетів року, що минає, – пише ain.ua.

Соковижималка Juicero

Заснована в 2013 році Juicero за час роботи залучила близько $ 118 млн. Компанія розробила власну соковижималку, яку продавала спершу за $ 700, але потім ціну знизили до $ 400. Пристрій обробляв не цілі фрукти, а готові подрібнені суміші, які продавалися окремо по $ 5-7 за пакет.

Проблеми у Juicero почалися, коли в квітні цього року журналісти Bloomberg з'ясували, що сік з пакетів швидше вичавлювати руками, а не за допомогою дорогої соковижималки. Вже 1 вересня цього року компанія розмістила на сайті оголошення про припинення роботи.

Розумні годинник LG Watch Style

Як зазначає виданняя, сегмент "розумних" годинників все більше зсувається в бік лайфстайл-брендів, для яких стиль важливіше суті пристрою – це і забезпечило годинникам від LG місце серед невдах. Видання критикує дизайн пристрою, його батарею (її не вистачає навіть на повну добу).

Bodega

Вендинговая машина Bodega, яку розробляє стартап з Кремнієвої долини, призначена для продажу продуктів, які не псуються (таких, як снеки).

Щоб отримати товар, досить ввести його код в додатку. Але, як зазначає видання, цей девайс вирішує проблему, якої немає. Плюс старі-добрі вендингові машини відмінно справляються з роботою і без додатка.

Кепка Atari Speakerhat

"Час від часу з'являється продукт, який просто змушує вас запитувати: "Навіщо він?" – пишуть укладачі списку. Кепка Atari Speakerhat – це фактично звичайна кепка-бейсболка з вбудованим Bluetooth-динаміком і мікрофоном – можна слухати музику і розмовляти зі своєю кепкою під час пробіжки.

Вилка для рамена від Nissin

Цей девайс приглушує звуки, що видаються людиною, яка їсть рамен – традиційна японська страва з рисової локшини, бульйону і добавок (м'яса, овочів). Вилка зв'язується з додатком на смартфоні, який починає видавати звуки певної довжини хвилі, щоб загасити "хлюпаючі" звучання при поїданні рамена. При цьому батареї вилки вистачає на годину і вона не водонепроникна.

Голосовий помічник Samsung Bixby

Укладачі списку відзначають, що розумний асистент в анонсах звучав дуже багатообіцяюче, але поки що не розкрив свій потенціал. По-перше, він не був доступний публіці ще добрих три місяці після того, як вийшли моделі Samsung Galaxy S8 і S8 Plus. По-друге, працював неідеально (наприклад, витрачав дуже багато часу на відповіді на команди) – його огляду команда видання присвятила окрему статтю.

Навушники Google Pixel Buds

Пара навушників, які можуть "на льоту" перекладати всі мови світу – це звучало як пристрій з наукової фантастики. Але, як відзначають в Engadget, вони не виправдали очікувань: звуки оточення при використанні не заглушуються, Google Assistant працює абияк, а заштовхати навушники в їх чохол – окрема проблема. Що ж стосується перекладу – для нього потрібне гарне інтернет-з'єднання, інакше переклад сповільнюється, крім того, він заснований на Google Translate, який відомий своїми особливостями в роботі з ідіомами і будь-яким небуквальним текстом.

Hushme

Видання розкритикувало український гаджет за зовнішній вигляд і за те, що він суперечить своїй же початковій ідеї: не привертати увагу оточуючих своїми розмовами. Щоб приглушити голос мовця, пристрій видає серію звуків через зовнішні динаміки, які якраз привернуть увагу людей навколо, відзначають укладачі списку.