Поділитись:

Підсумки виконкому: режим роботи луцьких дискотек і "добро" на демонтаж

Середа, 20 грудня 2017, 20:00
Підсумки виконкому: режим роботи луцьких дискотек і «добро» на демонтаж

Луцький виконком розглянув більш ніж сотню питань, деякі з них відправивши "на доопрацювання".

Передусім начальник департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова ознайомила виконкомівців з проектом бюджету на 2018 рік.

Лілія Єлова повідомила, що на добудову 13 школи поки що в проекті бюджету грошей не перебачено.

***

Також заслухали директора ТзОВ ЛТД "Санрайз" Юрія Девіцького про роботу перевізника.

Із міською радою "Санрайз" уклав 7 договорів на перевезення пасажирів.

Члени виконкому взяли до уваги заслухану інформацію, однак висловили свої зауваження перевізнику.

Щодо співдоповідача начальника управління транспорту і зв'язку Анатолія Миронюка, то член виконкому Ігор Алексєєв сказав, що все ж таки Луцьке підприємство електротранспорту може бути рентабельним, але для цього потрібно робити якісь кроки.

Начальниця управління освіти Зіновія Лещенко попросила збільшити видатки на харчування дітей в школах, і її прохання було почуте.

***

Незважаючи на те, що до Програми щодо впорядкування МАФів на 2018 рік були зауваження у члена виконкому Валерія Корпача, її все ж підтримали. Сам Валерій Корпач мав зауваження щодо пункту виконання цієї програми, який, крім каральних методів, нічого не передбачав. На його думку боротись із засиллям МАФів, не використовуючи метод попередження, неможливо.

Проект рішення "Про впорядкування проїжджих частин, прибудинкових територій, на яких розміщені обмежувачі руху", теж зазнав довгого обговорення. Відтак вирішили, що зі списку вулиць, на яких буде здіснено демонтаж парканів, виключать Чорновола, 20 та 30, аби розібратись в ситуації. Що ж до обмежувачів рухів чи парканів на вулиці Огієнка, 20, Січова, 7 та Володимирська, 109, то непотрібні конструкції муніципали все ж "знесуть".

Демонтувати конструкції після сьогоднішнього виконкому будуть на проспекті Відродження, 18, вулиці Винниченка, 12.

Тимчасову споруду на Воїнів-Інтернаціоналістів, 7 від демонтажу поки що врятувало те, що під час презентації об'єктів майбутньої "ліквідації" сталась плутанина зі світлинами. Адже МАФ на Воїнів-Інтернаціоналістів, відповідно до проекту рішення, належить підприємцю Стасюк, а присутній підприємець Анатолій Рудь сказав, що на цій світлині – його МАФ, який розташований у зовсім іншому місці. Тому члени виконкому вирішили відкласти поки що це питання.

Демонтують тимчасові споруди на проспекті Волі, 42, на вулиці Гончарівці, 20, на розі вулиць Трутковського-Львіської.

"Наливайка на газоні", – так охрестив цей МАФ із Львівської член виконкому Ігор Алексєєв.

Під демонтаж потраплять і три пересувні споруди, які розташовані на луцькій автостанції №1. "Дали добро" на знесення гаражу на Парковій, 1, Стрілецькій, 71 та 5 конструкцій різного формату на Стрілецькій, 69.

Також надали дозвіл на проведення благоустрою заплави річки Сапалаївка із влаштуванням ландшафтної водойми в районі вул. В'ячеслава Чорновола та корегування водоохоронної зони.

І навіть затвердили оновлені комплексні схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Як пояснив заступник Луцького міського голови Олександр Рачков, таких схем є 54.

***

Чимало проектів рішень на сьогоднішньому виконкомі стосувались режиму роботи закладів міста.

Відтак встановили режим роботи автомийки та кафе на вулиці Ковельська, 128в з 8:00 ранку до 23:00 на рік часу.

Автостоянці біля РЦ "Промінь" встановили цілодобовий режим роботи, до речі, "Промінь" теж працюватиме цілодобово.

До 23:00 працюватиме кафе "Бенгале", назва якого на вивісці прописана англійськими буквами, що не зовсім до вподоби виконкомівцю Олександру Шараєву.

Продуктовий магазин "Апетит", що на Гетьмана Мазепи, 2а буде працювати з 7:00 ранку до 10:00 вечора.

Торговий павільйон "Араз", що на Конякіна, 37б отримав цілодобовий режим роботи.

Не дозволили ані цілодобовий режим роботи, ані до 5:00 ранку деяким закладам. Магазину "Бруклін", що навпроти нічного клубу "Версаль", виконкомівці дозволили працювати до 23:00.

Мали чимало зауваг і до режиму роботи магазину "Експрес", що на бульварі дружби Народів, 2а.

Ігор Алексєєв зауважив, що там збирається контингент, який розпиває спиртні напої. Тому цілодобового режиму роботи магазину не підтримали. Не дозволили працювати до 5:00 ранку таким диско-барам, як "Техас" ("Стара підкова") та "Наталка". Проте НК "Голівуд" працюватиме до 5:00 ранку.

Ресторан "Золотий дракон", що на вулиці Ветеранів, 1а працюватиме до 24:00. Кафе-бар "Зося" на Ковельській, 2 працюватиме до 23:00, а однойменний магазин поряд – цілодобово.

Бару "Лате" на Кравчука, 48а погодили режим роботи до 24:00, бо він розміщений не в житловому будинку. Бар "Майдан" вже традиційно працюватиме до 3:00 ночі, а бар "Максим" на Винниченка – до 23:00. Ресторан "Мелодія", що на Електроапаратній, 4, працюватиме до 2:00 ночі, а кафе "Паганіні" – до 6:00 ранку.

Не погодили цілодобового режиму роботи для ТРЦ "Порт-сіті", кафе кінокомплексу та боулінгу в тому ж таки закладі.

Втім ресторація "Курінь" на проспекті Президента Грушевського працюватиме до 23:00, до такого ж часу працюватиие і "Бар 11", що на проспекті Волі, 11, і кафе "Хурма" на проспекті Соборності. Цілодобовий режим роботи отримало кафе "Рінг", що на проспекті Волі, 49 а.

***

Після встановлення режимів роботи закладам міста Луцька члени виконкому почали вирішувати кому надавати дозвіл на розміщення тимчасових споруд.

Відтак не підтримали розміщення стаціонарних тимчасових споруд підприємцем Наталією Моренчук на вулиці Дубнівській, 53а. Але підприємцю Інні Якубчук дозволили розмістити торгівельний кіоск на вулиці Кравчука, 23 (біля ТЦ "Слон").

Багато часу зайняло обговорення розміщення підприємцем Анатолієм Рудем тимчасової споруди на вулиці Дубнівській, 40. Аргументи підприємця, які він наводив, все ж не переконали виконкомівців дати дозвіл на розміщення споруди.

***

Виконком продовжив оренду нежитлового приміщення на проспекті Соборності, 11а підприємцю Богдану Гурському до 2020 року. Також продовжили оренду нежитлового приміщення підприємцю Вірі Хведчук на проспекті Волі, 66а (поліклінніка) до 2020 року.

Продовжили оренду частин нежитлового комунального приміщення на вулиці Гулака-Артемовського, 18 (пологовий будинок) ПП "Астрон" (за 18 кв. м. в місяць орендна плата – 837 гривень) і "Діагностичний центр" (за 12,8 кв. м. в місяць орендна плата – 1 455 гривень) до 2020 року.

Головне управління ДФС у Волинській області платитиме одну гривню оренди в рік до 2020 року за оренду нежитлового приміщення на вулиці Ковельській, 8.

"Волиньфармпостач" сплачуватиме щомісячно до 2020 року 3 691 гривню за оренду комунального приміщення площею 107 квадратних метрів.

Підприємцю Богдану Гембіку надали нежитлове приміщення на Коперника, 41 площею 22,6 квадратних метри в оренду до 2020 року. За це приміщення підприємець щомісячно платитиме 113 гривень.

Щодо оренди приміщень, що розташовані за адресою вулиця Шевченка, 14 (Будинок вчителя), то тут виконкомівці "дали добро" на оренду лише до травня наступного року. Адже на цю споруду чекає капітальний ремонт.

Погодили оренду приміщення до травня 2018 року площею 10, 2 квадратних метри ГО "Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру "ЯНГОЛЯТА". Місячна орендна плата становитиме 47 гривень .

557 гривень в місяць за площу 24 метри квадратні платитиме підприємство "Заграва", яке теж розміститься в "Будинку вчителя" до травня 2018 року.

ГО "Джерельце" за своїх орендованих 47,5 квадратних метрів платитиме 660 гривень в місяць і теж розміщуватиметься в "Будинку вчителя" до травня наступного року.

За оренду нежитлового приміщення площею 64,2 квадратних метри на вулиці Шота Руставелі, 9 ГО "Волинські перспективи" платитиме щомісячно 907 гривень до 2020 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів