ПриватБанк має намір надати Антимонопольному комітету інформацію, яку той вимагає

П'ятниця, 26 лютого 2016, 20:24

ПриватБанк має намір врегулювати питання з наданням Антимонопольному комітету України запитуваної інформації за один–два дні.

"Відмова була дана за формальними підставами, так як в запиті не були вказані посилання на статтю закону, що дозволяє АМКУ робити запит. Документи підготовлені і будуть передані в Антимонопольний комітет", – повідомляє видання Delo.ua з посиланням на прес-службу банку.

Нагадаємо, вчора Антимонопольний комітет порушив справу проти ПриватБанку за ненадання інформації, яка містить банківську таємницю.

Відомство запросило таку інформацію у банку, однак у фінустанові відмовили в її наданні.

Варто зазначити, що АМКУ проводить розслідування в справі, розпочатій за ознаками вчинення компаніями "Укртатнафта", "НПК-Галичина", "Галнафта", "ТД Прикарпаттянафтротрейд", "Котлас", "Полігональ", "Гарант-УТН" порушень законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів аукціонів з продажу нафти сирої і газового конденсату. Для збору доказів комітет і просив ПриватБанк надати банківську інформацію.

Крім того, АМКУ розслідує за тими ж ознаками щодо ТОВ "Укргеоекологія" і ТОВ НВП "Укргазгеоавтоматика".