В Україні стало більше шоколаду

Четвер, 26 жовтня 2017, 08:21

В Україні у вересні виробництво шоколаду зросло майже на 2 %.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

В Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини зони АТО) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакуваннях масою менше 2 кг, у вересні 2017 р. склало 17,6 тис. тонн, що на 1,9 % більше аналогічного періоду 2016 р.

При цьому до серпня 2017 р. виробництво шоколаду зросло на 22,5 %. За 9 місяців було вироблено 116 тис. тонн шоколаду (+2,1 % порівняно з аналогічним періодом 2016).

Виробництво цукрових кондитерських виробів (у тому числі білого шоколаду), які не містять какао, за вересень склало 13,9 тис. тонн, що на 6,6 % менше вересня 2016 р. та на 11,7 % менше серпня 2017 р.

За 9 місяців було виготовлено 130 тис. тонн кондитерських виробів (-4,7 %).

Виробництво солодкого печива та вафель за вересень 2017 р. склало 22,4 тис. тонн, що на 5,4 % більше показників вересня 2016 р. і на 3,3 % більше, ніж за серпень 2017 р.

За 9 місяців було вироблено 190 тис. тонн продукції (+6,9 %).