Поділитись:

У волинських ОТГ вже обладнали місця для передвиборчої агітації

П'ятниця, 15 вересня 2017, 15:51
У волинських ОТГ вже обладнали місця для передвиборчої агітації

Останньої неділі жовтня відбудуться вибори у 202 об'єднаних територіальних громадах у всіх без винятку областях України.

На Волині обиратимуть голів і депутатів у 19 громадах. На це в державній казні передбачено майже 5,5 мільйонів гривень, – інформує Волинська дирекція НСТУ.

У процесі об'єднання територіальних громад Волинь посідає друге місце в Україні після Житомирської області щодо результативності. Виборчий процес на перших виборах у 19 громадах, що розпочався 9 вересня, набирає обертів. У всіх без винятку ОТГ, де відбудеться волевиявлення, вже обладнані місця для передвиборчої агітації. Ще цього тижня будуть утворені територіальні виборчі комісії.

Показовою щодо цього є Боратинська сільська рада, яка об'єднується із Промінською і Баївською. Ця громада вже, практично, готова до проведення виборів.

"Як тільки запрацюють комісії, вони отримають оргтехніку, тому що ми передаємо головам комісій, а приміщення в принципі, вже готові", – запевняє Віктор Бехнюк, спеціаліст Боратинської сільської ради.

Загальна кількість виборців, які мають право голосу, – понад 5 тисяч осіб. Територіальна виборча комісія працюватиме у приміщенні Боратинської сільської ради. Окрім того, на її території розміщуватиметься ще три виборчі дільниці – у рованцівській і боратинській школах, а також у місцевому клубі в Новоставі.

Голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход вважає: місцеві органи влади нарешті зрозуміли, що об'єднуватися – це перспективно. Серед позитивів політичний експерт називає суттєве збільшення фінансових ресурсів для ОТГ. Це дасть змогу їм реалізувати різні інфраструктурні проекти. При цьому райдержадміністрації вже не матимуть права розпоряджатися цими коштами, пріоритети визначатиме місцева влада. Ще один важливий чинник – об'єднані територіальні громади зможуть отримати додаткові кошти на реалізацію інфраструктурних проектів із державного фонду регіонального розвитку.

Однак, наголошує експерт, це значною мірою залежить від перебігу і результатів виборів.

"Будуть порушення, бо вони завжди є. Тут головне завдання і для суб'єктів виборчого процесу і для виборчих комісій мінімізувати ці негативні чинники. Я б закликав ставитися дуже відповідально до свого вибору, не давати владу тим, хто краще говорить і більше наобіцяє, а все таки реально оцінювати, що та чи інша людина може зробити як голова чи депутат", – наголосив Михайло Наход.

Михайло Наход застерігає земляків не спокушатися на різні заохочення, так звану гречку від кандидатів. Бо, проголосувавши за якісь обіцяні матеріальні блага, можна привести до влади тих, хто використовуватиме її у власних цілях, а не для розвитку громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВИБОРИ НА ВОЛИНІ: НАЗВАЛИ КІЛЬКІСТЬ ОКРУГІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів