Україна отримала 300 мільйонів від ЄС на комп’ютерну систему моніторингу доріг

Четвер, 11 лютого 2016, 10:42

Європейський Союз виділив Україні приблизно 300 мільйонів гривень на розробку геоінформаційної системи (ГІС) українських доріг

"Друзі, гарні новини! Ми отримали фінансування на створення геоінформаційної системи доріг України", – написав директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього господарства та автотранспорту Міністерства інфраструктури Роман Хміль у мережі Facebook.

"Хочемо створити інтегровану систему, яка буде корисна і дорожникам, і менеджерам галузі, і громадськості! Міні-пілотні проекти "карта ремонтів", "стан дорожнього покриття", "оперативна інформація про стан доріг" ви вже бачили, але це все робилось волонтерами і має дуже обмежені можливості. Потрібна серйозна система, і от нарешті маємо шанс таку зробити", – повідомив Хміль.

Посадовець наголосив, що наступний крок - це розробка технічного завдання, що буде описувати вимоги до такої системи, далі потрібно винести його на відкритий і прозорий тендер.

Друзі, гарні новини! Ми отримали фінансування на створення гео-інформаційної системи доріг України. Хочемо створити інте...

Опубліковано Roman Khmil 10 лютого 2016 р.