З танцями і співами: як святкували День Конституції під Волинською ОДА (фото)

Середа, 28 червня 2017, 14:38

Київський майдан Луцька до святкування Дня Конституції розквітнув.

27 червня на площі перед обласною адміністрацією можна було насолодитися танцями юних українців у вишитих вбраннях та дорослих співаків-козаків.

Участь в урочистостях взяли лучани, представники влади та духовенства.

Після виконання Державного Гімну України молоді волиняни поклали квіти до пам'ятників Борцям за волю України та Михайла Грушевського.

Ветерани війни теж прийшли на свято

Священнослужителі, на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Української Православної Церкви Київського Патріархату Михаїлом відслужили Молебень за мирне небо над Україною та щасливе майбутнє її народу.

"Закон повинен служити людині, не принижувати її, а навпаки – охороняти і давати їй можливість іти правильною і праведною дорогою", – зауважив митрополит Михаїл.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зазначив, що прийняття Верховною Радою у червні 1996 року першої в українській історії Конституції – центральна подія всього конституційного процесу сучасної України.

"144 реформи. Таку цифру озвучив Президент України Петро Порошенко, коли проводив нараду у Луцьку. Правда ж, вражає? Більше ніж вражає! І це результат дійсно проукраїнської державницької політики та виваженого підходу до внесення змін у Конституцію", – зазначив голова Волинської ОДА.