Поділитись:

Лікування вірусної пневмонії на Волині може коштувати від 15 тисяч гривень

Понеділок, 08 лютого 2016, 19:08
Лікування вірусної пневмонії на Волині може коштувати від 15 тисяч гривень

Лікування неускладненої вірусної пневмонії на Волині коштує близько 5 тисяч гривень, ускладненої – 15 тисяч.

Як розповів під час наради щодо епідеміологічної ситуації в області 8 лютого, начальник обласного управління охорони здоров'я Ігор Ващенюк, Волинь нещодавно отримала 65 упаковок препарату "Таміфлю" та 1300 упаковок "Реленца", - інформує Слово Волині.

Зі слів посадовця, це єдині препарати, які мають доведену активність проти вірусу грипу, зокрема каліфорнійського AH1N1.

Мовець зауважив, що цих препаратів поки достатньо, однак є проблема із медикаментозним реанімаційним супроводом. Так, лише для Луцької міської клінічної лікарні, в реанімації якої перебуває найбільше хворих з пневмонією, до кінця сезону потрібно виділити щонайменше 150-200 тисяч гривень. Лікування неускладненої вірусної пневмонії наразі коштує близько 5 тисяч гривень, ускладненої – 15 тисяч.

Головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич також розповіла, що в реанімації закладу зараз перебуває 79 хворих з пневмонією.

На думку Ігоря Ващенюка, кожному району необхідно виділити мінімум 50 тисяч гривень. Зокрема, ці кошти потрібні не лише для закупівлі медикаментів, а й антисептичних засобів.

Чиновник додає, що в обласній інфекційній лікарні є 333 ліжкомісця, окрім цього в інших медзакладах сформовано резерв ліжок у кількості 487 (219 – для дорослих та 183 – для дітей).

Нагадаємо, що лише за минулий тиждень в області було госпіталізовано 475 хворих на грип та ГРВІ.

Надрукувати
мітки:
коментарів