Поділитись:

"Поліщук у шахрайський спосіб не надсилав листа", – нардеп про затягування з призначенням виборів мера в Луцьку

Середа, 07 червня 2017, 13:46

Комітет з питань державного будівництва станом на 7 червня 2017 року не отримав від секретаря Луцькради Ігоря Поліщука завірену належним чином копію рішення міської ради про припинення повноважень міського голови Миколи Романюка, щоб вирішити питання із призначенням позачергових виборів мера.

Про це заявив народний депутат України Любомир Зубач під час зустрічі з волинськими журналістами у Луцькраді в середу, 7 червня.

"Я працюю в комітеті з питань державного будівництва. Коли я сьогодні їхав на засідання виконавчого комітету для того, щоб подивитися, яка тут ситуація, я спеціально подзвонив у секретаріат нашого комітету і з'ясував, чи приходив лист з Луцької міської ради. Насправді станом на сьогоднішній ранок жодного листа не зареєстровано. Підкреслюю – листа по встановленій формі. Пан Поліщук дійсно писав раніше будь-які листи – про звернення ради, про рішення ради... Але він свідомо, я вважаю, у шахрайський спосіб не надсилав листа встановленої форми – заяву, до якої мало бути додано рішення про дострокове припинення повноважень міського голови, який помер. Тому Верховна Рада не могла призначити позачергові вибори Луцького міського голови та визначення строку їх проведення", – наголосив народний депутат.

Із його слів, у громади міста Луцька має бути відновлене право обрати міського голову.

Як відомо, у лютому 2017 року тодішній секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко надіслала до Верховної Ради лист, у якому йдеться про смерть Миколи Романюка, та копію свідоцтва про його смерть. Невдовзі мали відправити й копію рішення сесії міської ради, яка повинна взяти до відома факт смерті міського голови. У квітні 2017 року Верховна Рада просить Ігора Поліщука оперативно надіслати завірену належним чином копію рішення Луцькради про дострокове припинення повноважень Луцького міського голови.

На думку самого Ігоря Поліщука, позачергові вибори не призначають через те, що немає визначеного кандидата від провладної сили. А в таких умовах, мовляв, проводити голосування невигідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів