Покровський пропонує стратегічне фінансування луцьких дитсадків

Вівторок, 30 травня 2017, 21:00

Депутат Луцькради Андрій Покровський пропонує вивчити питання зміни підходів щодо щорічного фінансування ремонтів дошкільних навчальних закладів міста, щоб можна було повністю відбудовувати один чи два садочки в рік.

У Луцькраді пропонують не розпорошувати кошти на "дрібні" ремонти в садочках, а повністю фінансувати реконструкцію чи капітальний ремонт хоча б одного-двох садочків на рік, щоб наступного року до них не повертатись, а фінансувати вже наступні. І так щороку. Таку пропозицію Андрій Покровський висловив 30 травня під час засідання "бюджетної" комісії.

"Чи вивчали ви питання реконструкції ДНЗ хоча б по одному чи два в рік? Бо ми зараз не маємо перспективи розвитку. Чи можна підійти до цього питання по-іншому? Наприклад, тут всі потреби виключити, а спрямувати кошти на капітальний ремонт і виведення одного-двох ДНЗ в рік на сучасний рівень?" – поцікавився в освітян Андрій Покровський.

Представники управління освіти сказали, що вони тільки "за" стосовно такої пропозиції, але це буде дуже велика сума, яку треба буде просити з бюджету.

"Просто зараз ми рухаємось в нікуди", - зауважив Андрій Покровський.

Заступник Луцького міського голови Григорій Пустовіт сказав, що зауваження Покровського є дуже слушним, втім без вирішення нагальних проблем по садочках не вдасться рухатись вперед.

"Дуже слушно ви підняли питання, але воно полягає в тому, що ви говорите про стратегію, але не вирішивши нагальних питань, ми не зможемо рухатись. Ідея комплексно підійти і вибирати для повного фінансування садочки в рік, щоб потім до них не повертатись, – хороша. Однак ми маємо фінансувати першочергові потреби садочків. Але перспектива, яку ви озвучили, продумується і, можливо, ми десь і вийдемо із ситуації постійних ремонтів у садочках", – зазначив Григорій Пустовіт.

Депутат Борис Смаль сказав, що дуже правильно говорити про стратегію фінансування потреб садочків, але досі не вирішена інша проблема в ДНЗ – черги на місця у них.

"Те, що сказав Покровський, – правильно. Треба стратегічно відбудовувати садочки, а не латати дірки, викидаючи щорічно гроші на одне й те саме", – сказав голова "бюджетної" комісії Павло Данильчук.

Втім Григорій Пустовіт зауважив, що коли на садочок виділяють кошти на встановлення, скажімо, пластикових вікон, то вже наступного року кошти з бюджету на ці потреби садочку не видають, а виділяють вже на інші нагальні потреби.