«Айфони» та колекційний алкоголь: двоє прикарпатців везли контрабанди на 1,5 млн

Понеділок, 09 вересня 2024, 16:46

Протягом одного дня працівники львівської митниці двічі зупиняли мешканців Прикарпаття, які намагалися ввести до України незадекларований товар. Приблизна сума контрабанди становить близько 1,5 млн грн.

Про це пише Інформатор Калуш з посиланням на Львівську митницю Державної фіскальної служби України.

7 вересня львівські митники на пункті пропуску «Шегині – Медика» зупинили для огляду авто марки Mercedes-Benz, яким керував 31-річний мешканець Прикарпаття. Працівники митниці виявили 38 iPhone та іншу техніку, що попередньо не була заявлена для митного контролю. Водій сховав техніку під особистими речами, а саме – у картатих сумках, що були прикриті продуктами харчування.

Орієнтована вартість товарів складає 1 мільйон гривень. За даним фактом митники склали протокол про порушення митних правил, відповідно до ч. 1 ст. 483 МКУ.  За попередніми даними справа буде розглядатися в суді.

 

Того ж дня на іншому пункті пропуску Львівської митниці «Краківець» на митний контроль прибув мікроавтобус Mercedes-Benz, яким також керував 31-річний мешканець Івано-Франківської області. Щоб пройти контроль митників водій обрав «червоний коридор» та задекларував лише особисті речі.

В ході огляду митники виявили незадекларований колекційний алкоголь, вартість якого може становити близько 500 тисяч гривень.

«За цим фактом складено адмінпротокол, відповідно до ч. 3 ст. 471 (Недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами) МКУ», – повідомили у Львівській митниці.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: